Τερζής: Τιμήσαμε τη μνήμη του Τόσκο και του Άλκη, να μην υπάρξει άλλο θύμα»

Τόλης Τερζής

i

© Intime

Τερζής: Τιμήσαμε τη μνήμη του Τόσκο και του Άλκη, να μην υπάρξει άλλο θύμα»

Sportal newsroom 23:30 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 02.07.2023

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Άρη Τόλη Τερζή μετά το φιλικό με τη Μπότεφ.

Ο Άρης γνώρισε φιλική ήττα στη Φιλιππούπολη από τη Μπότεφ Πλόβντιβ.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στον Τόσκο, τον οπαδό της βουλγαρικής ομάδας, ο οποίος δολοφονήθηκε σε επεισόδια που έγιναν το 2020 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην εικόνα του αγώνα.

«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Τιμήσαμε την μνήμη του Τόσκο και του Άλκη. Κουράγιο στην οικογένεια του, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της Μπότεφ και την περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη για να ανταποδώσουμε την φιλοξενία. Ποτέ ξανά να μην υπάρχει άλλο θύμα. Αναμένουμε την απόφαση για την δολοφονία του Άλκη και περιμένουμε να είναι η σωστή», είπε ο Τερζής και πρόσθεσε:

«Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες, για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από κάποια παιδιά. Είδα ορισμένα καλά πράγματα, αλλά και ορισμένα άσχημα. Έχουμε δείξει βελτίωση και στόχος να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Περιμένουμε άλλους τρεις παίκτες για να ενσωματωθούν στην ομάδα».

Ο Άρης, λοιπόν, στο τρίτο φιλικό του παιχνίδι με την Μπότεφ στη Φιλιππούπολη ηττήθηκε με 1-0. Φανερά ανέτοιμη ακόμη η ομάδα του Τόλη Τερζή, δυσκολεύτηκε στην παραγωγή ευκαιριών και με εξαίρεση την ποιότητα του Πάλμα, έδειξε ότι χρειάζεται πολύ δρόμο ακόμη στο κομμάτι της συνοχής και της προσαρμογής των νέων προσώπων, αφού κανένα απο τα καινούργια πρόσωπα δεν έδειξε ότι είναι ακόμη έτοιμο, τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο ευρωπαικό παιχνίδι.

Ο Άρης σε διάταξη 4-3-3 ξεκίνησε με τον Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Εμπακατά, αριστερό ο Ματαρίτα και στο κέντρο της άμυνας ο Μπράμπετς είχε δίπλα του τον Φαμπιάνο. Στα χαφ ήταν ο Πάβισιτς μπροστά από τους στόπερ με τον Νταρίντα και τον Ρουπ εσωτερικούς μέσους, δεξιά ήταν ο Παναγίδης, αριστερά ο Πάλμα και στην κορυφή ο Γκρέι.

Στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι ο Άρης είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και με καλή κυκλοφορία έφτανε εύκολα στην περιοχή της Μπότεφ, δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά και ήταν φανερό το έλλειμα δημιουργίας ευκαιριών στο τελευταίο μισό. Κάποιες σπασμωδικές εξάρσεις της δεδομένης ποιότητας του Πάλμα, όπως ένα σουτ στο 9΄, μια συστημένη σέντρα προς τον Γκρέι που ωστόσο έκανε κακό τελείωμα στο 15΄ και ένα απευθείας χτύπημα κόρνερ στο δοκάρι στο 43΄ καθώς και ένα σουτ του φιλότιμου Παναγίδη στο 24΄ ήταν οι στιγμές που ο Άρης απείλησε.

Ταυτόχρονα στο αυτό το διάστημα ήταν φανερή μια έλλειψη συνοχής στη μεσαία γραμμή καθώς η τριάδα Πάβισιτς, Νταρίντα και Ρουπ είχαν αρκετές στιγμές ασυνεννοησίας και αργές επιστροφές. Σε μια από αυτές στο 17΄ο Σέκουλιτς βρήκε σε ανισορροπία την άμυνα του Άρη κι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26΄ απείλησε και πάλι με τον Κόλεφ να σουτάρει στην αγκαλιά του Κουέστα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Τερζής έκανε μόλις δυο αλλαγές. Αλλαξε τον Κουέστα με τον Χουτεσιώτη και πέρασε τον Οντουμπάτζο αντί του Πάβισιτς, φέρνοντας παράλληλα τον νεαρό Παναγίδη στον άξονα. Ο Αρης συνέχισε, όπως και στο πρώτο ημίχρονο να έχει τον έλεγχο, με τη διαφορά ότι βελτίωσε και την ανασταλτική του λειτουργία. Ο Πάλμα εξακολουθούσε να είναι μια μόνιμη απειλή χωρίς ουσία στην τελική προσπάθεια όμως.

Οι πολλές αλλαγές στις οποίες επιδόθηκαν οι δυο προπονητές μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, επηρέασαν και τον ρυθμό της αναμέτρησης που έπεσε κατακόρυφα ενώ και οι ευκαιρίες έγιναν με το σταγονόμετρο με μεγαλύτερη το δοκάρι της Μπότεφ στο 81΄. Για τον Τερζή το μοναδικό κέρδος ήταν η ευκαιρία που βρήκε να δώσει τα παρθενικά λεπτά σε Χουτεσιώτη, Αηδόνη, Σαβέριο, Φεράρι και Φατόρε.