Όλη η χρονιά της ΑΕΚ είναι σε ένα γήπεδο που τα έχει ζήσει όλα (vids)

Άρης - ΑΕΚ

i

©Intime

Όλη η χρονιά της ΑΕΚ είναι σε ένα γήπεδο που τα έχει ζήσει όλα (vids)

Κώστας Τόπας 11:41 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 21.04.2024

Η ΑΕΚ καλείται απόψε (21/04, 19:30) να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Άρη, σε ένα γήπεδο όπου τα έχει ζήσει όλα!

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε (21/04, 19:30) τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Τρεις στροφές πριν το φινάλε της φετινής σεζόν, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει 69 βαθμούς, έπειτα από 31 αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα τρία κρίσιμα ματς

Ματίας Αλμέιδα ©Intime

Οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες της ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα, ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη. Ο Αργεντινός τεχνικός θέλησε να ευχαριστήσει στις δηλώσεις του τον κόσμο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είμαι πάντα ευγνώμων στον κόσμο μας. Η ενέργεια που μας μεταφέρει είναι κάτι το μοναδικό. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν οι παίκτες μας να δίνουν την ψυχή τους».

Ο αγώνας με τον Άρη έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ένωση κι αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι ο «Πελάδο», ο οποίος τόνισε ότι τόσο αυτό με τους Θεσσαλονικείς όσο και τα επόμενα τρία ματς θα κρίνουν το πρωτάθλημα.

«Πιστεύω πως ναι και μακάρι να είναι έτσι. Μετά έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να παίξουμε δύο παιχνίδια σε τέσσερις μέρες. Το πιο πιθανό αυτά τα παιχνίδια να είναι καθοριστικά. Κάθε φορά που περνάει ένα παιχνίδι το επόμενο είναι ακόμα πιο σημαντικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκεί που τα έχει ζήσει όλα

Άρης - ΑΕΚ ©Intime

Φέτος η ΑΕΚ έχει επισκεφθεί δύο φορές την έδρα του Άρη κι αυτή την Κυριακή (21/04, 19:30) θα είναι η τρίτη. Σε ένα γήπεδο όπου η Ένωση τα έχει ζήσει όλα. Την περυσινή σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν καταφέρει να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο επικρατώντας με 2-1, χάρη στα γκολ του Τόμ Φαν Βέερτ και Στίβεν Τσούμπερ. Μία νίκη που εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Φέτος τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τους νταμπλούχους Ελλάδος. Συγκεκριμένα, στο γήπεδο του Άρη, η ΑΕΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό έπειτα από «λευκή» ισοπαλία στην κανονική διάρκεια και με σκορ 5-3 μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Μετά τον αποκλεισμό, πριν από μερικούς μήνες, ήρθε και η αναπάντεχη ισοπαλία για την ΑΕΚ με 3-3. Κι αυτό διότι, ο Άρης αποδείχθηκε επτάψυχος απέναντι στην Ένωση, καθώς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+7', με την ΑΕΚ να τερματίζει δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλη η χρονιά της ΑΕΚ είναι στο Βικελίδης απόψε. Την Τετάρτη (24/04, 20:30) ακολουθεί ακόμη ένα απαιτητικό παιχνίδι για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς υποδέχονται στην κατάμεστη «OPAP Arena» τον Παναθηναϊκό. Εως τότε όμως ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του σκέφτονται μόνο τον τρόπο, με τον οποίο θα καταφέρουν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη.