Άρης: Ολοταχώς για ιστορική πρωτιά ο Κουέστα
i

©intime

Άρης: Ολοταχώς για ιστορική πρωτιά ο Κουέστα

Αλέξης Σαββόπουλος 17:20 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 13.03.2024

Ο αρχηγός του Άρη χρειάζεται άλλα πέντε παιχνίδια ως το τέλος της σεζόν, για να γίνει ο ξένος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές.

Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει, αν όλα κυλήσουν ομαλά ο Χουλιάν Κουέστα. Ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» ετοιμάζεται να γίνει ο ξένος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές και να σημειώσει ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρρίψει σύντομα άλλος ξένος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο αρχηγός του Άρη που διανύει την 6η του σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, συμπλήρωσε 183 παιχνίδια με τον Άρη. Επίδοση που τον έχει φέρει ήδη στην 2η θέση του σχετικού πίνακα, αφήνοντας πλέον πίσω του στην 3η θέση τον Λιούμπισα Μιλόγεβιτς με τις 182 συμμετοχές.

Ποιον κυνηγάει για να φτάσει στην κορυφή των αλλοδαπών παικτών μες τις περισσότερες συμμετοχές; Τον Αρτούρ Λεκμπέλο που σταμάτησε στις 187. Χρειάζεται δηλαδή άλλα πέντε παιχνίδια και με δεδομένο ότι απομένουν άλλα εννιά ως το φινάλε της σεζόν, είναι πολύ πιθανόν ο Ισπανός να μπει στο Πάνθεον. Ήδη έχει ξεπεράσει μερικούς εμβληματικούς ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την φανέλα του Άρη, όπως τον Ναγκόλι Κέννεντι (156), τον Ζόραν Λόντσαρ (125), τον Όλε Σκόμποε επίσης 125 και τον Ιβάν Σάντος (110).

Made by… Μάντζιος

Made by… Μάντζιος

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για μια ακόμη μέρα στη δουλειά στην Τούμπα για τον Αρη, ένα ακόμη τακτικό ματ του Μάντζιου στον Λουτσέσκου και τον Μορόν.

Με την αδιάλειπτη παρουσία του από το 2018 και έπειτα όμως, έχει ήδη αφήσει πίσω στη σχετική λίστα, μερικούς πολύ αξιόλογους ξένους που πέρασαν από το Κλεάνθης Βικελίδης. Τον Σέρχιο Κόκε για παράδειγμα

(176), τον Χαβίτο (169), τον Ντάρσι Νέτο (164), τους Χαβιέρ Ματίγια και Ματέο Γκαρσία με 137, τον Μπρούνο Γκάμα 125, Λούκας Σάσα (120) , Ρονάλντο Γκιάρο (114) και Νάτσο Γκαρσία (119).