Τα 3+1 ελπιδοφόρα πρότζεκτ του Αρη
i

@intime

Τα 3+1 ελπιδοφόρα πρότζεκτ του Αρη

Αλέξης Σαββόπουλος 11:43 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 20.03.2024

Ποιοι είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ που αποτελούν ισάριθμες επενδύσεις για το club, λόγω ηλικίας και προοπτικής.

Το φετινό ρόστερ του Αρη απαρτίζεται από αρκετά νέα πρόσωπα με ετερόκλητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και αρκετά πρότζεκτ. Ποδοσφαιριστές δηλαδή που αποκτήθηκαν ως επένδυση με μεσομακροπρόθεσμη απόδοση, κουβαλώντας ο καθένας απο αυτούς και ένα διαφορετικό… πακέτο. Τέσσερις από αυτούς παρουσιάζει σήμερα το Sportal…

Σαμόρα: Η περίπτωσή του θυμίζει πολύ αυτή του Πάλμα. Αποκτήθηκαν στην ίδια πάνω-κάτω ηλικία, από χώρες της κεντρικής Αμερικής, χωρίς να έχουν προηγούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία, υπογράφοντας πολυετή συμβόλαια που παραπέμπουν στη λογική του μεσομακροπρόθεσμου πρότζεκτ. Ο νεαρός Κοσταρικανός έχει άλλα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο και ήδη από την πρώτη του σεζόν στον Αρη, έχει δείξει ότι έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Σε 33 ματς έχει τρία γκολ και τρεις ασιστ, παίζοντας μάλιστα σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις (δεξί και αριστερό εξτρέμ, φορ και δεκάρι). Εχει διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από αυτά του Πάλμα, δυσκολεύτηκε λίγο στο τακτικό κομμάτι, αλλά ο Μάντζιος τον πιστεύει και φαίνεται από το γεγονός ότι μόλις στα 20 του αγωνίστηκε στο Μουντιάλ με την Εθνική του ομάδα. Η παρουσία του εκεί και για τα μπαράζ με την Ονδούρα, είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσει τις μετοχές του.

Σουλεϊμάνοφ: Υπήρξε ένα απο τα μεγαλύτερα ταλέντα του ρωσικού ποδοσφαίρου και το πιστοποιούν οι συμμετοχές σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες της Εθνικής Ρωσίας, πλην της Ανδρών. Στον Αρη ήρθε για να επανέλθει σε υψηλές αγωνιστικές πτήσεις, μετά από δυο μέτριες χρονιές σε Τουρκία και Ισραήλ. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αποτελεί βαρόμετρο με πέντε γκολ και τέσσερις ασιστ και ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ρήτρα αγοράς αφού συμπλήρωσε τις απαιτούμενες συμμετοχές της συμφωνίας με την Κράσνονταρ.

Τα ιδιαίτερα του Μάντζιου στον Σαμόρα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:54 - 27.02.2024

Τα ιδιαίτερα του Μάντζιου στον Σαμόρα

Η επιλογή του έλληνα τεχνικού να χρησιμοποιεί τον Κοσταρικανό ως εξτρέμ γεννήθηκε από την ανάγκη να καλυφθεί ένα κενό. Τι βλέπει στον νεαρό ο Μάντζιος και γιατί έχει επιδοθεί σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Σαβέριο: Ποδοσφαιριστής που έχει περάσει απο την περίφημη La Masia, σίγουρα δεν είναι τυχαίος. Μπορεί το βήμα στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα να μην το έκανε ποτέ και ένας σοβαρος τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα να έβαλε φρένο στην εξέλιξή του, αλλά δεν τον πήραν και τα χρόνια. Στα 24 και αφού ξεπέρασε ένα τραυματισμό εξαιτίας του οποίου έχασε το πρώτο μισό της σεζόν, έχει προλάβει απο τον Γενάρη μέχει σήμερα να σκοράρει πέντε φορές και να έχει δώσει τρεις ασιστ. Με τον Αρη έχει δεσμευτεί για 2+1 χρόνια και το μόνο που χρειάζεται για να… ξεπεταχτεί είναι συνεχόμενα παιχνίδια και όχι άλλους τραυματισμούς. Στόχος του και η Εθνική Εκουαδόρ αφού έχει καταγωγή απο τον Ισημερινό και έχει κληθεί στις μικρότερες εθνικές.

Παναγίδης: Εμφανίστηκε κυριολεκτικά απο το πουθενά και το οφείλει, εκτός από την δική του προσπάθεια, στον Ακη Μάντζιο που τόλμησε και τον έριξε στα βαθιά. Μετράει 14 παιχνίδια με την φανέλα του Αρη που αποτέλεσαν και το διαβατήριο για την Εθνική Ελπίδων με την οποία έχει προλάβει να σκοράρει σε δυο μόλις συμμετοχές. Αν συνεχίσει έτσι, και με σύμμαχο την ηλικία του (είναι μόλις 20 ετών) είναι βέβαιο ότι το όνομά του θα μας απασχολήσει στο μέλλον αφού ηδη βρίσκεται στο μπλοκάκι αρκετών ομάδων της κεντρικής Ευρώπης.