Όλα τα ρεκόρ που «έσπασε» η Άρσεναλ και οι ποδοσφαιριστές της στην εξάρα επί της Λανς

Μπουκάγιο Σάκα

i

©glomex

Όλα τα ρεκόρ που «έσπασε» η Άρσεναλ και οι ποδοσφαιριστές της στην εξάρα επί της Λανς

Κώστας Τσιακλής 18:24 - 30.11.2023

Η Άρσεναλ και οι ποδοσφαιριστές της συνέτριψαν τη Λανς και «έσπασαν» μια σειρά από ρεκόρ.

Η Άρσεναλ ήταν καταιγιστική κόντρα στη Λανς, την οποία και συνέτριψε με 6-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Champions League. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αρκετό επίσης για να κλειδώσει τόσο την πρόκριση, όσο και την πρωτιά για τους «κανονιέρηδες».

Η επιθετικές επιδόσεις των ποδοσφαιριστών των κανονιέρηδων έσπασαν και ένα σωρό από ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αρχικά, ο Γκάμπριελ Ζεσούς έκανε το 2-0 και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στα πρώτα του τέσσερα παιχνίδια σε αγγλικό σύλλογο. Λίγο αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έκανε το 3-0 και έγινε ο πρώτος παίκτης (μετά το 2003-2004) που σκοράρει και δίνει ασίστ σε τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια στο Champions League. Οι άλλοι δύο είναι οι Καρίμ Μπενζεμά (που το έκανε σε 4 παιχνίδια τη σεζόν 2011-12) και ο Λουίς Σουάρες (3 παιχνίδια τη σεζόν 2015-2016).

Στο 27' η Άρσεναλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και έγινε η αγγλική ομάδα που αποκτά το πιο γρήγορο προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στο Champions League, μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε βάλει τέσσερα γκολ στην Μπρόντμπι τον Νοέμβριο του 1998. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν φτάσει και στην κατάκτηση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πέτυχε και άλλο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και έτσι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που προηγήθηκε με πέντε τέρματα στο τέλος των πρώτων 45 λεπτών. Επιπλέον η Άρσεναλ έγινε και η πρώτη ομάδα γενικότερα στη διοργάνωση που είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο (Χάβερτς, Σάκα, Μαρτινέλι, Ζεσούς, Έντεγκααρντ).

Τέλος το 6-0 είναι και η μεγαλύτερη νίκη που κατέγραψε ποτέ αγγλική ομάδα σε βάρος γαλλικού αντιπάλου. Το σχετικό επίτευγμα αφορά όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όχι μόνο το Champions League. 

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη