Έριξε κι άλλο «κάστρο» η Μαρί Λουίζ Έτα - Έγινε η πρώτη γυναίκα κόουτς σε αγώνα ανδρών στο Champions League

Έριξε κι άλλο «κάστρο» η Μαρί Λουίζ Έτα - Έγινε η πρώτη γυναίκα κόουτς σε αγώνα ανδρών στο Champions League

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:47 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 30.11.2023

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Μαρί Λουίζ Έτα, η οποία πριν λίγες ημέρες έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ουνιόν Βερολίνου ως assistant coach στη Bundesliga. Στο ματς με την Μπράγκα έγινε η πρώτη γυναίκα που ανήκει σε προπονητικό επιτελείο ομάδας σε αγώνα ανδρών στο Champions League.

Με μία ακόμα πρωτιά συνέδεσε το όνομά της η Μαρί Λουίζ Έτα. Η Γερμανίδα, η οποία πριν λίγες ημέρες έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ουνιόν Βερολίνου ως assistant coach στη Bundesliga έγραψε ξανά το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου. 

Μάλιστα η Έτα είναι η πρώτη γυναίκα που έκατσε στον πάγκο του κορυφαίου γερμανικού πρωταθλήματος στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Χτες, έγινε και πάλι talk of the town αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που έκατσε στον πάγκο ομάδας στο Champions League και έγραψε το όνομα της με χρυσά γράμματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

O Μπέλιγχαμ έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 10 γκολ στο Champions League προτού κλείσει τα 21 χρόνια ζωής
CHAMPIONS LEAGUE

09:26 - 30.11.2023

O Μπέλιγχαμ έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 10 γκολ στο Champions League προτού κλείσει τα 21 χρόνια ζωής

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-2 κόντρα στη Νάπολι κι έφθασε τα 10 γκολ στο Champions League προτού συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει και ο τέταρτος συνολικά μετά τους Καρίμ Μπενζεμά, Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η Ουνιόν ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μπράγκα στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πλέον θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει και παράλληλα να μη νικήσει η πορτογαλική ομάδα, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στο Europa League. Η Έτα κατάφερε σε περίπου ένα μήνα συζητιέται το όνομα της σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη καθώς το συγκεκριμένο κατόρθωμα θα μνημονεύεται. Η Γερμανίδα είναι ουσιαστικά η πρώτη γυναίκα που ρίχνει το ανδρικό «κάστρο» του Champions League και ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες κόουτς στο μέλλον να πάρουν την ευκαιρία τους και να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί στο προπονητικό κομμάτι.