Σοκ στη Γαλλία: Συνελήφθη ο Ατάλ της Νις μετά την ανάρτηση για τον πόλεμο στη Γάζα και την «υπεράσπιση της τρομοκρατίας»

Γιουσέφ Ατάλ

i

PrtScr

Σοκ στη Γαλλία: Συνελήφθη ο Ατάλ της Νις μετά την ανάρτηση για τον πόλεμο στη Γάζα και την «υπεράσπιση της τρομοκρατίας»

Κώστας Τόπας 13:13 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 24.11.2023

Ο αμυντικός της Νις, Γιουσέφ Ατάλ τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης (23/11), καθώς αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας».

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Νις ανακοίνωσε την απόφασή της ότι θέτει εκτός ομάδας μέχρι νεωτέρας τον Αλγερινό Γιουσέφ Ατάλ μετά από ποστάρισμα σντισημιτικού βίντεο στα social media που αφορούσε τη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα. Λίγο αργότερα, η Εισαγγελία της Νίκαιας άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά του Ατάλ με την κατηγορία της «υπεράσπισης της τρομοκρατίας».

Τώρα έγινε γνωστό ότι ο αμυντικός της Νις, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης (23/11). Ο Αλγερινός διεθνής αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας» και θα μπορούσε να παραπεμφθεί αυτήν την Παρασκευή (24/11) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ατάλ είχε διαγράψει γρήγορα τη δημοσίευση και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο σύλλογός του αποφάσισε στις 18 Οκτωβρίου να τον αναστείλει μέχρι νεωτέρας και το Εθνικό Συμβούλιο Δεοντολογίας της FFF να παραπέμψει το θέμα στην πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας. Στις 25 Οκτωβρίου, η LFP ανακοίνωσε την αποβολή του για επτά αγώνες.

Εκτοτε ο Ατάλ, αποτελούσε αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο εισαγγελέας της Νίκαιας για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας» και «πρόκληση σε μίσος ή βία με βάση μια συγκεκριμένη θρησκεία». Η έρευνα ανατέθηκε στη δικαστική αστυνομία της Νίκαιας.

«Γνωρίζω ότι η δημοσίευσή μου σόκαρε πολλούς ανθρώπους, κάτι που δεν ήταν πρόθεσή μου και ζητώ συγγνώμη», αντέδρασε ο παίκτης στο Instagram. «Θα ήθελα να διευκρινίσω την άποψή μου χωρίς καμία αμφισημία: καταδικάζω σθεναρά κάθε μορφή βίας, οπουδήποτε στον κόσμο, και υποστηρίζω όλα τα θύματα. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ ένα μήνυμα μίσους».