Η Αταλάντα «ξέρανε» τη Μίλαν στο 95' και την «τελειώνει» από την μάχη του τίτλου
i

©printscreen

Η Αταλάντα «ξέρανε» τη Μίλαν στο 95' και την «τελειώνει» από την μάχη του τίτλου

Ιάσονας Τσίλης 21:03 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 09.12.2023

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Μπέργκαμο, η Αταλάντα επικράτησε 3-2 της Μίλαν, με γκολ του Μουριέλ στο 95' και έβγαλε ουσιαστικά εκτός κούρσας τίτλου τους «ροσονέρι».

Η Αταλάντα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο κορυφαίο παιχνίδι της αγωνιστικής της Serie A, επικρατώντας 3-2 της Μίλαν. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, είχαν ευκαιρίες να «κλειδώσουν» τη νίκη νωρίτερα, ωστόσο την πήραν με γκολ του Μουριέλ, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος των καθυστερήσεων.

Η Μίλαν πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και απείλησε στο 4', με τον Ζιρού να σουτάρει μετά από πάσα του Πούλισιτς που κόπηκε, με τη μπάλα όμως να κοντράρει σε σώματα και να φεύγει άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Αταλάντα έχασε απίθανη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Ντε Κέτελαρ. Ο ποδοσφαιριστής, που έχε δοθεί δανεικός από τους «ροσονέρι», αστόχησε σε... κενή εστία και δε μπορούσε ούτε ο ίδιος να πιστέψει πως δεν έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Τομόρι στο 27', με τον αμυντικό της Μίλαν να σουτάρει μέσα στην περιοχή, αλλά τους αμυντικούς της Αταλάντα να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 38', οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λούκμαν να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα της ομάδας του Στέφανο Πιόλι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Μίλαν ισοφάρισε. Έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φλορέντσι, ο Ολιβιέ Ζιρού έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά, στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλες, στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η Μίλαν ήταν και πάλι αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Λόφτους Τσικ να συνεργάζεται με τον Ζιρού, το τελείωμα του οποίου όμως, ήταν αρκετά άστοχο.

Στο 55', ο Ντε Κετελάρ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, έδωσε στον Λούκμαν, ο οποίος εκτέλεσε άψογα μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της Αταλάντα. Οι «μπεργκαμάσκι» έφτασαν κοντά στο 3-1 στο 71', όμως το σουτ του Σκαλβίνι ήταν στο κέντρο της εστίας του Μενιάν , ο οποίος απέκρουσε εύκολα.

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν, κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι με μια απίθανη διπλή επέμβαση στο 76'. Αρχικά, απέκρουσε το σουτ του Σκαλβίνι και στη συνέχεια με υπερπροσπάθεια «έβγαλε» και το σουτ του Λούκμαν από το ύψος του πέναλτι, με τον παίκτη της Αταλάντα στη συνέχεια να αστοχεί σε κενή εστία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, υπερίσχυσε ο... νόμος του ποδοσφαίρου και η Αταλάντα «τιμωρήθηκε» για τις απίθανες ευκαιρίες που απώλεσε. Ο Πούλισιτς έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Γιόβιτς ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 2-2.

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 95' , με τον Μίραντσουκ να βρίσκει τον Μουριέλ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό τακουνάκι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Η Αταλάντα ανέβηκε στην 6η θέση, πιάνοντας την Φιορεντίνα, ενώ η Μίλαν έμεινε στο -7 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, ενώ σε περίπτωση νίκης της Ίντερ επί της Ουντινέζε, θα μείνει εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (16ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ