Στάση Μπιλμπάο για την Ατλέτικο!
i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Στάση Μπιλμπάο για την Ατλέτικο!

Ιάσονας Τσίλης 19:19 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 16.12.2023

Η Ατλέτικο Μαδρίτης εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε 2-0 από την εξαιρετική Μπιλμπάο, η οποία πλησίασε την τετράδα, με τους «ροχιμπλάνκος» να μένουν στο -7 από την πρωτοπόρο Χιρόνα.

Η Μπιλμπάο δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ατλέτικο Μαδρίτης και επικράτησε 2-0, πραγματοποιώντας μια από τις κορυφαίες φετινές της εμφανίσεις.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-0

Η Μπιλμπάο έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και απείλησε στο 5' με τον Γκουρουθέτα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ από κοντινή απόσταση.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 12' έπειτα από σουτ του Ινιάκι Ουίλιαμς εκτός περιοχής. Ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, με την Ατλέτικο να μη μπορεί να απειλήσει καθόλου και με τους ίδιους να φτάνουν συνεχώς στην περιοχή του Όμπλακ.

Στο 35', η Μπιλμπάο κέρδισε πέναλτι, μετά από άτσαλο τάκλιν του Σογιουντσού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σανθέτ, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία.

Οι Βάσκοι ωστόσο δεν απογοητεύτηκαν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 51', όταν ο Ερέρα με εξαιρετική σέντρα, βρήκε τον Γκουρουθουέτα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-0.

Στο 64', ο Νίκο Ουίλιαμς, εκτέλεσε άψογα από διαγώνια θέση για το 2-0, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα της Ατλέτικο για επιστροφή στο παιχνίδι, ε τους «ροχιμπλάνκος» να μην απειλούν ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και να φτάνουν μοιραία στην ήττα αυτή.

«Τζακ ποτ» για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε περίπτωση δικαίωσης για τη Super League: Θα λάβουν μέχρι και 1 δισ. ευρώ!
LA LIGA

10:39 - 16.12.2023

«Τζακ ποτ» για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε περίπτωση δικαίωσης για τη Super League: Θα λάβουν μέχρι και 1 δισ. ευρώ!

Στις 21 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του σχετικά με τη νομιμότητα του μονοπωλίου της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης, το σχέδιο της Super League θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά και να επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης να γεμίσουν τα ταμεία τους με ένα δισεκατομμύριο ευρώ, η κάθε μία!

Η Μπιλμπάο ανέβηκε στην 5η θέση με 32 βαθμούς, πλησιάζοντας την 4η Μπαρτσελόνα και τη σημερινή της αντίπαλο στους δύο, με την Ατλέτικο να μένει επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (18ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ