Ο Κορακάκης αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ και μόνιμη λύση για τον Ατρόμητο

Ο Κορακάκης ως προπονητής και ως παίκτης

i

© Intime

Ο Κορακάκης αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ και μόνιμη λύση για τον Ατρόμητο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:58 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 22.10.2023

Ο Γιώργος Κορακάκης θα βρεθεί στον πάγκο του Ατρόμητου κόντρα στον ΠΑΟΚ, ελπίζοντας πως θα φέρει στην ομάδα του την πρώτη νίκη της σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός, πάντως, έχει εξαιρετικό παρελθόν απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Ο Ατρόμητος προσπαθεί να ξεκινήσει από το μηδέν όσον αφορά τη φετινή του σεζόν στο πρωτάθλημα. Οι Περιστεριώτες έχουν μπει με το αριστερό στο πρωτάθλημα - μετρώντας τέσσερεις ήττες και τρεις ισοπαλίες - και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Κρις Κόουλμαν από τον πάγκο. Οι δύο πλευρές χώρισαν ως φίλοι, ωστόσο με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά ήταν αδύνατο να παραμείνει ο Βρετανός στην τεχνική ηγεσία.

Τη σκυτάλη παίρνει, έως ότου βρεθεί ο νέος προπονητής, ο Γιώργος Κορακάκης, με τον τεχνικό να καλείται να οδηγήσει την ομάδα του στο πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τη σεζόν 2023/24. Ο αντίπαλος μόνο εύκολος δεν είναι, αφού ο Ατρόμητος ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ. Όμως, ο Έλληνας προπονητής έχει την ιστορία σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, αφού ο ίδιος έχει εξαιρετικό παρελθόν τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής του «αστεριού».

Τα τρία γκολ και το αήττητο

Ως παίκτης, ο Γιώργος Κορακάκης αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο το καλοκαίρι του 2005 και αγωνίστηκε στην ομάδα για τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, ο ίδιος φρόντισε να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Τη σεζόν 2005/06, αφενός ήταν βασικός στο εκτός έδρας 2-2 και αφετέρου ήταν ο σωτήρας στο εντός έδρας 2-1. Με το ματς στο 1-1, ο, τότε, 29χρονος εκμεταλλεύτηκε τη «γκάφα» του Τοχούρογλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λίγο πριν το φινάλε. 

Την επόμενη χρονιά ο Κορακάκης φρόντισε να ξεκινήσει το... πάρτι του Ατρόμητου στην Τούμπα. Με απίθανο πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα ακολούθησε ο θρίαμβος με 3-0, χάρη στα γκολ των Λίμα και Κουτσοσπύρου. Μάλιστα, ο ίδιος πέτυχε γκολ και στο δεύτερο ματς του πρωταθλήματος μόλις στο πέμπτο λεπτό συμβάλλοντας κατά το ήμισυ - το άλλο γκολ πέτυχε ο Κουτσοσπύρος - για το νικηφόρο 2-1 στο Περιστέρι. Συνολικός απολογισμός λοιπόν μέχρι το 2008 που αποχώρησε ήταν τρεις νίκες - με προσωπικό γκολ σε όλες - δύο ισοπαλίες και μία ήττα. 

H συνέχεια από τον πάγκο του Ατρόμητου και η «εννιάρα» στις ακαδημίες 

Μία παράδοση που έχτισε ως ποδοσφαιριστής, ο Γιώργος Κορακάκης τη συνέχισε και από τους πάγκους. Αφενός, ο ίδιος είχε αναλάβει την ομάδα τη χρονιά (2016/17) που εκείνη πανηγύρισε μία αξέχαστη νίκη για τους φίλους της ομάδας. Υπό τις οδηγίες του οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 4-3 στην Τούμπα, σε ένα ματς το οποίο ολοκληρώθηκε με γκολ του Τόνσο στο 90+3'. Το παιχνίδι αυτό έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες των οπαδών για το θέαμα που πρόσφερε καθώς και για το συγκλονιστικό του φινάλε.

Ατρόμητος: Ο «κακός δαίμονας» του ΠΑΟΚ και το 2/6 της τελευταίας τριετίας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:48 - 21.10.2023

Ατρόμητος: Ο «κακός δαίμονας» του ΠΑΟΚ και το 2/6 της τελευταίας τριετίας

Ο Ατρόμητος αποτελεί παραδοσιακά ένα «σκληρό καρύδι» για τον ΠΑΟΚ, ενώ το 2/6 στις τελευταίες τρεις σεζόν δείχνει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος κόντρα στους Περιστεριώτες.

Ακολούθησε ένα ακόμα παιχνίδι του Έλληνα τεχνικού εναντίον του ΠΑΟΚ, το οποίο ολοκληρώθηκε και πάλι με νίκη του Ατρόμητου. Τη σεζόν 2021/22, ο Παράσχος ήταν άρρωστος και έτσι ο Κορακάκης χρειάστηκε να καλύψει το κενό του κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Το έκανε ξανά με απόλυτη επιτυχία, αφού το «αστέρι» νίκησε στην έδρα του με δύο γκολ του Κουλούρη

Συν τοις άλλοις, ο Κορακάκης έχει και μία ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό του. Το 2017, όντας προπονητής της Κ20 του κλαμπ, ο Έλληνας κόουτς έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σε εκείνο το ματς πρωταγωνιστές ήταν δύο παίκτες που τώρα αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα, με τον Τριμμάτη να σκοράρει τέσσερα γκολ και τον Στρούγγη άλλα δύο, έχοντας και δοκάρι. Για την ιστορία, αντίπαλος προπονητής ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Πανσερραϊκό. 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!