Βαλένσια: Έτοιμος να γράψει ιστορία
i

Ένερ Βαλένσια/ ©Intime

Βαλένσια: Έτοιμος να γράψει ιστορία

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:46 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 29.11.2022

Η αναμέτρηση του Εκουαδόρ κόντρα στη Σενεγάλη είναι ιδιαίτερη για τον Ένερ Βαλένσια.

Εκουαδόρ και Σενεγάλη θα μονομαχήσουν σήμερα (29/11,17:00) στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Δύο ομάδες, ένα εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Στους Λατινοαμερικάνους κάνει και η ισοπαλία, αλλά οι Αφρικανοί θέλουν μόνο νίκη αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Άλλο επίπεδο το Εκουαδόρ, «πάτησε» το Κατάρ στην πρεμιέρα
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

19:55 - 20.11.2022

Άλλο επίπεδο το Εκουαδόρ, «πάτησε» το Κατάρ στην πρεμιέρα

Πραγματοποιώντας επίδειξη ανωτερότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, το Εκουαδόρ επικράτησε 2-0 του Κατάρ στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του.

Από το Εκουαδόρ αυτός που έχει ξεχωρίσει είναι ο Ένερ Βαλένσια. Ο 33χρονος επιθετικός έχει σκοράρει όλα -μέχρι στιγμής- τα γκολ της ομάδας του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Δύο πέτυχε στην πρεμιέρα κόντρα στο Κατάρ (2-0) και ένα στην ισοπαλία του Εκουαδόρ με την Ολλανδία (1-1). Στον αγώνα κόντρα στους «οράνιε» ωστόσο αποχώρησε τραυματίας. Όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Εκουαδόρ, Γκουστάβο Αλφάρο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του στο ματς με την Σενεγάλη

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι αν ο Βαλένσια δεν είναι βασικός θα μπει σίγουρα ως αλλαγή. Έτσι ο 33χρονος φορ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο προσεχές ματς. Αν καταφέρει να βρει δίχτυα και στον αγώνα με τη Σενεγάλη θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με επτά σερί γκολ με την εθνική του ομάδα στο θεσμό.

Τέλος, σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση του Εκουαδόρ, η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο θα γράψει ιστορία, καθώς θα είναι η δεύτερη φορά που θα φτάσει στα νοκ άουτ ματς.