Κατέθεσε στο δικαστήριο για τη ρατσιστική επίθεση ο Βινίσιους - Η απάντηση της Βαλένθια
i

©prntscrn

Κατέθεσε στο δικαστήριο για τη ρατσιστική επίθεση ο Βινίσιους - Η απάντηση της Βαλένθια

Δημήτρης Χούπης 18:09 - 05.10.2023

Ο Βινίσιους κατέθεσε στο δικαστήριο για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο γήπεδο της Βαλένθια, η οποία μέσω ανακοίνωσης απάντησε στον Βραζιλιάνο.

Ο Βινίσιους κατέθεσε στο δικαστήριο για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο γήπεδο της Βαλένθια τον περασμένο Μάιο. Όπως αναφέρουν μέσα από την Ισπανία, ο Βραζιλιάνος υποστήριξε πως ένιωσε προσβεβλημένος από αυτά που άκουσε στο Mestalla εκείνη την ημέρα, επαναλαμβάνοντας πως του επιτέθηκαν για το χρώμα του δέρματός του. Ενώ την ίδια ώρα ανέφερε πως τον είπαν μαϊμού και πίθηκο.

Την επόμενη μέρα από το συμβάν, το δικαστήριο της Βαλένθια ξεκίνησε έρευνα για να βρεθούν οι δράστες, αφού η εισαγγελία της La Liga είχε κάνει καταγγελία. Από τις έρευνες τρία άτομα συνελήφθησαν, με τον τελευταίο να αρνείται οποιαδήποτε πρόθεση μίσους ή ρατσισμού εναντίον του Βραζιλιάνου. Ο ένας μάλιστα αναγνωρίστηκε αμέσως από τον παίκτη, ενώ οι άλλοι δύο αναγνωρίστηκαν χάρη σε εικόνες βιντεοεπιτήρησης. 

Από τη μεριά της λοιπόν η Βαλένθια έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως ο ρατσισμός δεν πρέπει να καταπολεμηθεί με πλάνες ή αβάσιμα ψέματα. Ενώ την ίδια ώρα αναφέρει υποστηρίζει πως οι οπαδοί της ομάδας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρατσιστές. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη δήλωση που δόθηκε στο δικαστήριο από τον ποδοσφαιριστή Βινίσιους, σύμφωνα με την οποία ολόκληρο το γήπεδο Mestalla εκτόξευσε ρατσιστικές προσβολές εναντίον του στον αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ την περασμένη σεζόν, το κλαμπ θέλει να εκφράσει την έκπληξή του, απόρριψη και αγανάκτηση.

Όπως παραδέχτηκε δημόσια ο ίδιος ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι, σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά δεν μπορεί να γενικευτεί σε όλο το γήπεδο.

Το κλαμπ έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με πλάνες ή αβάσιμα ψέματα. Αυτό το θέμα απαιτεί τη συμμετοχή όλων και η Valencia CF κατανοεί ότι πρέπει να είναι σχολαστικά ακριβής και υπεύθυνη σε αυτού του είδους τις παρουσιάσεις.

Οι οπαδοί της Βαλένθια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρατσιστές και η Βαλένθια απαιτεί από τον Βινίσιους να ανακαλέσει δημόσια την υποτιθέμενη δήλωσή του σήμερα το πρωί».