«Στραβοπάτησε» η Ντόρτμουντ, έριξε τεσσάρα και με δέκα παίκτες η Ουνιόν!
i

© Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

«Στραβοπάτησε» η Ντόρτμουντ, έριξε τεσσάρα και με δέκα παίκτες η Ουνιόν!

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:27 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 26.08.2023

Η Ντόρτμουντ είχε την πρώτη της απώλεια βαθμών τη φετινή σεζόν, αφού ήρθε ισόπαλη με την Μπόχουμ, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 21', επικράτησε 4-1 της Ντάρμσταντ.

Πρώτη γκέλα για την Ντόρτμουντ τη φετινή σεζόν! Οι Βεστφαλοί φιλοξενήθηκαν από την Μπόχουμ στο «Vonovia Ruhrstadion» για τη 2η αγωνιστική της Bundesliga και ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, σε μια αναμέτρηση που βρέθηκαν να χάνουν με το... καλημέρα.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε. Και στην περίπτωση της ομάδας του Τέρζιτς αυτό ίσχυσε, καθώς στο 7ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αλέ και έπειτα από 6 λεπτά βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Στόγκερ να κάνει το 1-0 έπειτα από ασίστ του Βίτεκ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν στο 56ο λεπτό ο Μάλεν με ένα πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Στο 62' έφτασε πολύ κοντά με τον Ενμέκα, το σουτ του οποίου όμως κατέληξε στο δοκάρι και κάπως έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Όσον αφορά την Ουνιόν, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς στο παιχνίδι με την Ντάρμσταντ, πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη με 4-1 και «πάτησε» κορυφή.

Στο 4ο λεπτό ο Γκόσενς άνοιξε το σκορ, αλλά ο Άαρονσον με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα τέταρτο άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ντάρμσταντ, που στο 24' έφερε το ματς στα ίσια με τον Μέχλεμ.

Ωστόσο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ουνιόν έδειξε την ανωτερότητα της και πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Γκόσενς στο 34', ενώ στο 39' πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στο γκολ του Μπέχρενς. Μάλιστα, στην επανάληψη ο Ντοέκχι έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Κολωνίας, η Φράιμπουργκ νίκησε με 1-0 τη Βέρντερ Βρέμης και η Χόφενχαϊμ πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 στην έδρα της Χάιντενχαϊμ.