Με την Γκενκ ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό του Europa League - Αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Σερβέτ οι Βέλγοι

Με την Γκενκ ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό του Europa League - Αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Σερβέτ οι Βέλγοι

Δημήτρης Χούπης 22:55 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 03.08.2023

Η Σερβέτ επικράτησε στα πέναλτι με 4-1 της Γκενγκ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League, ενώ την ίδια ώρα έστειλε τους Βέλγους στον Ολυμπιακό για τον τρίτο προκριματικό Europa League.

Η Σερβέτ μπορεί να έπαιζε με δέκα παίκτες από το 3', ωστόσο κέρδισε την Γκενγκ στα πέναλτι 4-1 (2-2 κ.δ.), προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League και έστειλε τους Βέλγους στον Ολυμπιακό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των «ερυθρολεύκων» με τη βελγική ομάδα θα γίνει στις 10 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα μετά στις 17 του μήνα. 

Ο αγώνας 

Από τα... αποδυτήρια ο αγώνας στράβωσε για τη Σερβέτ, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό ο Κριβελί αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε αρχικά η Γκενκ με τον Ενταγισιμιγέ στο 28', αλλά στο 36' ο Κογκνάτ ισοφάρισε για την ελβετική ομάδα. 

Η Γκενγκ μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ με τον Αροκονταρέ, αλλά και πάλι η Σερβέτ βρήκε απάντηση με τον Μπεντιά στο 63'. Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο τέρμα με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. 

Εκεί η ελβετική ομάδα επικράτησε με 4-1 και πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League. 

Στο Αζερμπαϊτζάν η Ρακόφ των Παπανικολάου και Σβάρνα ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Καραμπάγκ, αλλά πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει 3-2. Ο Παπανικολάου ξεκίνησε βασικός, ενώ ο έτερος Έλληνας δεν αγωνίστηκε καθόλου. Το γκολ για την πολωνική ομάδα το άνοιξε ο Τούντορ, ενώ το τελικό 1-1 το διαμόρφωσε ο Τζίτζα.

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, η Γαλατασαράι νίκησε με 1-0 τη Ζαλγκίρις Βίλνιους στο «Rams Park» της Κωνσταντινούπολης και με συνολικό σκορ 3-2, πήρε την πρόκριση για τον γ' προκριματικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 31' ο Μέρτενς.