Πήραν την πρόκριση Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σερβέτ και Άγιαξ - Στους «16» «βλέπουν» ΠΑΟΚ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπέτις

i

© Glomex

Πήραν την πρόκριση Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σερβέτ και Άγιαξ - Στους «16» «βλέπουν» ΠΑΟΚ

Πάνος Κορομηλάς 22:25 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:28 - 22.02.2024

Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σερβέτ έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στην φάση των «16» του Conference League, πετώντας έξω Μπέτις και Λουντγκόρετς αντίστοιχα. Ο Άγιαξ χρειάστηκε την παράταση, όμως υπέταξε την Μπόντο/Γκλιμτ και συνεχίζει.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σερβέτ έγιναν οι πρώτες ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Conference League. Οι Κροάτες ήρθαν ισόπαλοι με τη Μπέτις (1-1) και πήραν την πρόκριση χάρη στη μεγάλη νίκη στον πρώτο αγώνα της Ισπανίας. Η Σερβέτ επικράτησε με 1-0 της Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και συνεχίζει μετά τη λευκή ισοπαλία του πρώτου ματς στην Ελβετία.

Ο Άγιαξ δεν εντυπωσίασε, όμως βρήκε το γκολ που «ξεκλείδωσε» την πρόκριση στην παράταση και συνεχίζει την πορεία του. Γίνονται έτσι αυτόματα οι τέσσερις πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, ενόψει της κλήρωσης, μαζί με τη Μακάμπι Χάιφα.

Στο Ζάγκρεμπ, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά ήταν άστοχοι και το πλήρωσαν.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού έδωσε προβάδισμα στη Μπέτις με ένα εξαιρετικό τακουνάκι στο 38ο λεπτό.

Οι Κροάτες όμως ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, άρχισαν να απειλούν και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κανέκο στο 59'. Απειλήθηκαν ελάχιστα στη συνέχεια, υπερασπίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και εξασφάλισαν με αυτόν τον τρόπο την παρουσία τους στη φάση των «16».

Λουντογκόρετς - Σερβέτ

Ισορροπημένο το πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Κονιάτ και έχασαν σημαντική ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα τους 15 λεπτά αργότερα, με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Ο Ντουά απείλησε για τη Λουντογκόρετς στην επόμενη φάση, όμως ο Φρικ είχε απάντηση, στην τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου.

Οι Βούλγαροι πίεσαν στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να βρουν σκορ ισοφάρισης και οι Ελβετοί πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στη φάση των «16».

Μπόντο/Γκλιμτ - Άγιαξ

Ο Άγιαξ δεν εντυπωσίασε, χρειάστηκε την παράταση όμως πήρε την πρόκριση κόντρα στην Μπόντο/Γκλιμτ, επικρατώντας με 2-1. Χρυσός σκόρερ ο Τέιλορ στο 114', «ξελάσπωσε» για τους Ολλανδούς που δεν εντυπωσίασαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Πιο πιεστική η Μπόντο Γκλιμτ από την έναρξη του παιχνιδιού, είχε τον έλεγχο της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει.

Κόντρα στη ροή του ματς όμως, ο Άγιαξ βρήκε γκολ με τον Μπεργκχάους στο 34' και πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Με την επανέναρξη, ο Σούταλο δέχτηκε την κόκκινη κάρτα από τον Τάσο Σιδηρόπουλο και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Οι Νορβηγοί ζήτησαν πέναλτι στο 52', όμως μετά από παρέμβαση του VAR κρίθηκε πως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Ραμάι.

Μπέργκ και Χάουγκε σημάδεψαν το δοκάρι σε δύο φάσεις μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο.

Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 66', όταν ο Γκρόνμπαεκ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τελικά, η Μπόντο/Γκλιμτ βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Μπεργκ στο 83' και οδήγησε το ματς στην παράταση.

Κυριάρχησε στον έξτρα χρόνο, είχε σημαντικές ευκαιρίες να βρει δίχτυα όμως δεν το κατάφερε και τιμωρήθηκε. Ο Άγιαξ βρήκε γκολ λύτρωσης στο 114' με τον Τέιλορ και εξασφάλισε μια χρυσή πρόκριση, «επιβιώνοντας» σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο.

Δύσκολο βράδυ για Σιδηρόπουλο στο Μπόντο/Γκλιμτ - Άγιαξ: Δύο κόκκινες, έξι κίτρινες και δύο καταστάσεις VAR σε ένα ημίχρονο! (vids)
CONFERENCE LEAGUE

21:32 - 22.02.2024

Δύσκολο βράδυ για Σιδηρόπουλο στο Μπόντο/Γκλιμτ - Άγιαξ: Δύο κόκκινες, έξι κίτρινες και δύο καταστάσεις VAR σε ένα ημίχρονο! (vids)

Αρκετά δύσκολη έχει εξελιχθεί η αναμέτρηση της Μπόντο/Γκλιμτ με τον Άγιαξ για τον Τάσο Σιδηρόπουλο καθώς ο Έλληνας ρέφερι τιμωρεί συνεχώς παίκτες με κάρτες σε ένα ματς υψηλής έντασης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ PLAYOFFS ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE