Η Φιορεντίνα πήρε στο φινάλε τη ματσάρα με την Μακάμπι Χάιφα, με το ένα πόδι στους «8» η Φενέρμπαχτσε

Η Φιορεντίνα πήρε στο φινάλε τη ματσάρα με την Μακάμπι Χάιφα, με το ένα πόδι στους «8» η Φενέρμπαχτσε

Πάνος Κορομηλάς 00:02 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 08.03.2024

Η Φιορεντίνα δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά λύγισε σε εντυπωσιακό ματς τη Μακάμπι Χάιφα (4-3), χάρη σε ένα γκολ του Μπαράκ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων . Τεράστιο βήμα πρόκρισης έκανε και η Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας με 3-0 της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Βέλγιο.

Μακάμπι Χάιφα και Φιορεντίνα χάρισαν μια παράσταση που είχε επτά γκολ, συνεχείς ανατροπές και συγκλονιστικό φινάλε, με το τελικό 4-3 να βάζει σε θέση ισχύος τους «Βιόλα» , ενόψει της ρεβάνς της Ιταλίας. Η Φενέρμπαχτσε πέρασε από την έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ με 3-0 και έκανε ισχυρό βήμα για την πρόκριση στη φάση των «8» του Conference League. Όλα ανοιχτά στο ζευγάρι της Σερβέτ με την Βικτόρια Πλζεν (0-0), με την πρόκριση να κρίνεται στην Τσεχία.

Εντυπωσιακό από το πρώτο ως και το τελευταίο λεπτό το ματς στην «Boszik Arena» της Βουδαπέστης, ανάμεσα σε Μακάμπι Χάιφα και Φιορεντίνα.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, οι «βιόλα» πήραν προβάδισμα με κεφαλιά του Ενζολά. Οι Ισραηλινοί όμως δε φοβήθηκαν, έδειξαν τα ψυχικά αποθέματα και έφτασαν στην ολική ανατροπή πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Σεκ ισοφάρισε στο 12ο λεπτό και ο Κίντα νίκησε τον Τερατσιάνο στο 29' , βάζοντας σε θέση ισχύος την ομάδα του. Οι Ιταλοί είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσουν, όμως οι Ντάνκαν και Γκονζάλεθ ήταν άστοχοι.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι παίκτες του Ιταλιάνο μετά την ανάπαυλα. Ο Μπελτράν σκόραρε στο 59' και έφερε το ματς στα ίσα.

Και ενώ το μομέντουμ του αγώνα ήταν με το μέρος των Ιταλών, η Μακάμπι Χάιφα πήρε νέο προβάδισμα με γκολ του Χαλαϊλί στο 69ο λεπτό.

Το «δράμα» όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο Μανδραγόρα ισοφάρισε ξανά και λίγο αργότερα ο Σο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του Ισραήλ.

Τελικά, οι Ιταλοί βρήκαν γκολ «απόδρασης» με τον Μπαράκ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και πήραν πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο «Αρτέμιο Φράνκι».

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑΖ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 0-3

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Φενέρμπαχτσε στο Βέλγιο, επικρατώντας με 3-0 της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Ο Μπατσουαγί άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό, με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Σογιουντσού. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους, η ομάδα του Καρτάλ διαχειρίστηκε το προβάδισμά της, απειλήθηκε ελάχιστα και πήγε στην ανάπαυλα με το σκορ υπέρ της.

Στο δεύτερο μέρος, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ήταν πιο κινητική, όμως δεν κατάφερε να βρει ουσιαστικές ευκαιρίες. Ο Πουέρτας εκτέλεσε στο 67', αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε με ευκολία.

Τελικά, ο Έστερβελντ βρήκε δίχτυα πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα και ο Τάντιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Με το ένα πόδι στη φάση των «8» οι Τούρκοι, που έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Σερβέτ - Βικτόρια Πλζεν 0-0

Σερβέτ και Βικτόρια Πλζεν έμειναν στην ισοπαλία δίχως τέρματα, σε ένα ματς που είχε ελάχιστες αξιοσημείωτες στιγμές.

Στο πρώτο μέρος, οι Τσέχοι είχαν οριακά την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι πολλές μονομαχίες στον χώρο του άξονα δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο, ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Μέτρησαν κάποιες καλές ενέργειες, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Έμειναν έτσι στο 0-0 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Πλζεν, σε μια εβδομάδα από τώρα (14/3, 19:45).

«Άλμα» πρόκρισης για τη Λιλ, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Άγιαξ και Άστον Βίλα
CONFERENCE LEAGUE

21:44 - 07.03.2024

«Άλμα» πρόκρισης για τη Λιλ, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Άγιαξ και Άστον Βίλα

Η Λιλ πέρασε από την έδρα της Στουρμ Γκρατς με 3-0 και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στη φάση των «8» του Conference League. «Κόλλησαν» στο μηδέν Άγιαξ και Άστον Βίλα, ενώ η Μόλντε υπέταξε την Μπριζ στο φινάλε, με 2-1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE