Εκόνγκ: «Απλώς κλείνεις τα μάτια σου και ονειρεύεσαι στιγμές σαν κι αυτές»

Εκόνγκ

i

© PrtScr

Εκόνγκ: «Απλώς κλείνεις τα μάτια σου και ονειρεύεσαι στιγμές σαν κι αυτές»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:49 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 09.02.2024

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Τροστ Εκόνγκ, δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για τον επερχόμενο μεγάλο τελικό του Κόπα Άφρικα.

Ο Τροστ Εκόνγκ είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρο! 

Η Νιγηρία απέκλεισε στα πέναλτι με 4-2 τη Νότια Αφρική (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο, έπειτα από την τελευταία της κατάκτηση το 2013.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτόν τον θρίαμβο ήταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 67' άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ ήταν ψύχραιμος και στο τέταρτο χτύπημα της ομάδας του στη ρώσικη ρουλέτα.

Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε για αυτήν την πρόκληση και το ενδεχόμενο κατάκτησης του Κόπα Άφρικα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Ονειρεύεσαι στιγμές σαν και αυτές. Το έχω δει τόσες πολλές φορές. Και απλώς κλείνεις τα μάτια σου. Τώρα, το να είσαι εκεί την Κυριακή και να πετύχεις κάτι τόσο σπουδαίο θα είναι καταπληκτικό».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η τυπικά φιλοξενούμενη Νότια Αφρική ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχε πολύ μεγάλη φάση. Στο δεύτερο 45λεπτο η Νιγηρία ανέβηκε και στο 64’ ο Οσιμέν κέρδισε πέναλτι. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ Τροστ-Εκόνγκ εκτέλεσε ψύχραιμα για το 1-0.

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό, αφού η Νότια Αφρική ήθελε ν’ απαντήσει στο γκολ. Στο 75’ ο επιθετικός της Μαγκόπα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ενουαμπάλι, ενώ στο 85’ σκόραρε ο Οσιμέν για το 2-0. Ο διαιτητής, όμως, κλήθηκε στο VAR να δει την προηγούμενη φάση στην περιοχή της Νιγηρίας. Ο Πέρσι Τάου δέχθηκε χτύπημα στην περιοχή, το γκολ του Οσιμέν ακυρώθηκε και δόθηκε πέναλτι στη Νότια Αφρική. Ο Μοκοένα ήταν ψύχραιμος και στο 89’ έκανε το 1-1!

Στην παράταση οι δύο ομάδες απέφυγαν τα ρίσκα, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές και δεν υπήρχαν φάσεις. Η Νότια Αφρική, παράλληλα, έμεινε στο 116’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, μέσω ελέγχου στο VAR, του Κεκάνα κι έπειτα το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.