Γι' αυτό ο Λουίς Ενρίκε έκανε αλλαγή τον Εμπαπέ στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Γι' αυτό ο Λουίς Ενρίκε έκανε αλλαγή τον Εμπαπέ στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ (vid)

Κώστας Τόπας 11:42 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 01.04.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ και γι' αυτόν τον λόγο ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να τον αποσύρει στον πάγκο.

Το ντέρμπι μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν, ολοκληρώθηκε με μια νίκη των Παριζιάνων με 2-0. Ωστόσο, στο επίκεντρο όλων βρέθηκε ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κέρδιζε 0-1. Ο Γάλλος επιθετικός, στενοχωρημένος από την αλλαγή, πήγε στον πάγκο αναστατωμένος, αν και ο Ισπανός τεχνικός επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι αποφάσεις του έχουν σκοπό να «ψάξει το καλύτερο για την ομάδα» και ότι, επιπλέον, έχει «κουραστεί» να συζητά το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρώτος σκόρερ στη Ligue 1, με 24 γκολ, τοποθετημένος στο αριστερό άκρο της επιθετικής γραμμής των Παριζιάνων, δεν απείλησε ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα .Σε κάτι περισσότερο από μία ώρα αγώνα, ο Εμπαπέ δεν επιχείρησε ούτε ένα σουτ. Είχε μόλις 31 επαφές με την μπάλα, χάνοντας μάλιστα και 12 μονομαχίες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εμφανίζει επίσης το χαμηλότερο ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων μεταξύ των συμπαικτών του (70%, 14 στις 20). Επίδοση που συνάδει με τις δύο αποτυχημένες εμφανίσεις του με τη γαλλική ομάδα σε φιλικούς αγώνες και την πτώση του χρόνου του με την Παρί μετά την εσωτερική ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

Η αινιγματική δημοσίευση του Εμπαπέ που προκάλεσε σάλο μετά το «στράβωμα» για την αλλαγή του (vid)
LIGUE 1

08:48 - 01.04.2024

Η αινιγματική δημοσίευση του Εμπαπέ που προκάλεσε σάλο μετά το «στράβωμα» για την αλλαγή του (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media που έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την απόφαση του Λουίς Ενρίκε να τον αντικαταστήσει στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ.

Ο Λουίς Ενρίκε ερωτηθείς για τους λόγους που αντικατέστησε τον Γάλλο αστέρα τόνισε: «Είναι πάντα η ίδια μουσική, κάθε εβδομάδα, είναι κουραστική», παραπονέθηκε στο μικρόφωνο του Amazon Prime Video. «Είμαι ο προπονητής, παίρνω αποφάσεις κάθε μέρα. Και αυτό θα κάνω μέχρι την τελευταία μου μέρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Πάντα προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση για την Παρί. Μερικές φορές, μπορεί να με αδικήσω, αλλά αυτά είναι τα δικά μου επιλογές». Αυτό απέδωσε αφού ο Γκονσάλο Ράμος, που πήρε τη θέση του Εμπαπέ, πέτυχε το δεύτερο γκολ των Παριζιάνων και σφράγισε το τρίποντο για την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας.