Ο Εμπαπέ προσπέρασε τον Ζλάταν και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ στη Ligue 1 μετά το 2000!

Κιλιάν Εμπαπέ

i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Intime

Ο Εμπαπέ προσπέρασε τον Ζλάταν και είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ στη Ligue 1 μετά το 2000!

Κώστας Τσιακλής 10:47 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 12.11.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ στη Ligue 1 μετά το 2000.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε κέφια κόντρα στη Ρεμς και κατέγραψε ακόμα ένα ρεκόρ.

Η Ρεμς υποδέχθηκε την Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ligue 1. Οι Παριζιάνοι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να νικήσουν τη φορμαρισμένη αντίπαλο τους αφού επικράτησαν τελικά με 0-3. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την ομάδα του Λουίς Ενρίκε στην κορυφή της βαθμολογίας αφού την Παρασκευή (10/11) η Νις δεν μπόρεσε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μονπελιέ (0-0).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ξανά ο Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε και τα τρία γκολ της αναμέτρησης ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα. Αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ του Γάλλου σούπερ σταρ τη φετινή σεζόν, ο οποίος έφτασε αισίως τα 15 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ.

Το χατ-τρικ του Εμπαπέ είχε και μια ιστορική σημασία αφού ο 25χρονος έφτασε τα οκτώ και είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ στη Ligue 1 από το 2000 και έπειτα. Στη δεύτερη θέση οπισθοχώρησε πλέον ο σπουδαίος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που αγωνίστηκε και αυτός με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και σημείωσε επτά χατ-τρικ. Ο Σουηδός αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση και έτσι ο Εμπαπέ δεν απειλείται από αυτόν.

Τρίτος στη σχετική λίστα και πιο κοντά στον Εμπαπέ είναι ο επιθετικός της Μονακό, Μπεν Γεντέρ, που έχει πετύχει συνολικά πέντε χατ-τρικ στη Ligue 1. Πάντως χθες ο 33χρονος δεν μπόρεσε να σκοράρει και η ομάδα του έμεινε στο 0-0 με τη Χάβρη.

«Αυτό που ήθελα ήταν να παίξω ποδόσφαιρο», ο Εμπαπέ αναπολεί το ταραχώδες καλοκαίρι του (vid)
LIGUE 1

08:30 - 12.11.2023

«Αυτό που ήθελα ήταν να παίξω ποδόσφαιρο», ο Εμπαπέ αναπολεί το ταραχώδες καλοκαίρι του (vid)

Πρωταγωνιστής με χατ-τρικ στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν (3-0) επί της Ρεμς, ο Κιλιάν Εμπαπέ επέστρεψε στα καλύτερά του, έπειτα από περίεργο καλοκαίρι για τον ίδιο, όπου αποκλείστηκε για ένα διάστημα από την ομάδα.

Ακόμα και τώρα είχε παράπονο ο Λουίς Ενρίκε...

Παρά το χατ-τρικ του Εμπαπέ, ο προπονητής του Λουίς Ενρίκε δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος αφού δήλωσε τα εξής: «Δεν είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον Κιλιάν απόψε. Δεν έχω να πω κάτι για τα γκολ αλλά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα περισσότερο με διαφορετικούς τρόπους. Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, θέλουμε περισσότερα. Πρώτα, θα μιλήσω μαζί του για αυτό. Δεν πρόκειται να σας πω περί τίνος πρόκειται, είναι ζήτημα ιδιωτικό».