Ο Εμπαπέ για το μέλλον του: «Θα φτάσω στο Euro με ήσυχη τη συνείδησή μου»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Ο Εμπαπέ για το μέλλον του: «Θα φτάσω στο Euro με ήσυχη τη συνείδησή μου»

Κώστας Τόπας 12:58 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 24.03.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κλήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του, σε συνέντευξή του στο «Telefoot» στην οποία επιβεβαίωσε ότι θα κοινοποιήσει την απόφασή του πρακτικά πριν το Euro.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ένας από τους καλεσμένους στο πρόγραμμα «Telefoot» αυτή την Κυριακή (24/03). Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας ρωτήθηκε για το μέλλον του, αναγνωρίζοντας ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του πριν το Euro, ώστε να φτάσει στη διοργάνωση με ήσυχη τη συνείδησή του.

«Ο κόσμος θα γνωρίζει. Θα φτάσω στο επόμενο Euro με ήσυχη τη συνείδησή του και με τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσω να κάνω σπουδαία πράγματα», δήλωσε ο Εμπαπέ, ο οποίος την Παρασκευή είχε αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι πριν το Euro το μέλλον του θα οριστικοποιηθεί.

Ο ακόμα παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν διαβεβαίωσε επίσης ότι το επόμενο Euro είναι στόχος για τη εθνική Γαλλίας.

«Θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα και θέλουμε να το υλοποιήσουμε με την κατάκτηση του τροπαίου». Ο Εμπαπέ, με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο, ενημέρωσε ήδη τον σύλλογο, τον Φεβρουάριο, ότι θα φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιούνιο μετά από επτά σεζόν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης σε όλη τη Ligue 1 είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κιλιάν Εμπαπέ. Μετά την ανανέωση που υπέγραψε το 2022 για δύο σεζόν, ο Γάλλος αστέρας άρχισε να κερδίζει έξι εκατομμύρια ευρώ μεικτά τον μήνα, ποσό που τον κάνει τον παίκτη που κερδίζει τα περισσότερα χρήματα σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Συνολικά, ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας αμείβεται με 72 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν!

Τα McDonald's είναι κι επίσημα ο νέος χορηγός της Ligue 1 - Πώς συνδέεται με τον Εμπαπέ
LIGUE 1

09:35 - 24.03.2024

Τα McDonald's είναι κι επίσημα ο νέος χορηγός της Ligue 1 - Πώς συνδέεται με τον Εμπαπέ

Από τη νέα σεζόν το γαλλικό πρωτάθλημα θα μετονομαστεί σε «Ligue 1 McDonald's» από «Uber Eats Ligue 1», με την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία εστιατορίων ταχείας εστίασης να επισημοποιεί αυτό το ιστορικό «deal». Οι οπαδοί του γαλλικού πρωταθλήματος βέβαια αναρωτιούνται πώς αυτό συνδέεται βέβαια με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος αστέρας έχει πετύχει συνολικά 24 γκολ σε ισάριθμους αγώνες στη Ligue 1 και, προσθέτοντας το Κύπελλο Γαλλίας και το Champions League, ξεπερνά το ένα γκολ ανά αγώνα. Συνολικά φέτος μετράει, 38 γκολ σε 37 αναμετρήσεις. Απέχει μόλις τρία από τα 41 γκολ που σημείωσε την περασμένη σεζόν και τέσσερα από το προσωπικό του ρεκόρ, 42 σε 47 αγώνες το 2020-21 και έχει ακόμη τουλάχιστον έντεκα παιχνίδια μπροστά του έως το φινάλε της σεζόν.