Επιβεβαίωση Sportal: Ο Μπένετ όρισε Έλληνα για το ντέρμπι της Λεωφόρου και ο Μπαλτάκος τον... τελειώνει

Επιβεβαίωση Sportal: Ο Μπένετ όρισε Έλληνα για το ντέρμπι της Λεωφόρου και ο Μπαλτάκος τον... τελειώνει

Sportal newsroom 15:02 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 21.09.2023

«Μπουρλότο» στο πρωτάθλημα από τον Μπένετ. Σύμφωνα με δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου, ο Μπένετ όρισε Έλληνα διαιτητή για το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον... τελειώνει από τη διαιτησία.

Απόλυτο... άδειασμα από τον Τάκη Μπαλτάκο στον Στιβ Μπένετ μετά την επιλογή του τελευταίου να ορίσει Έλληνα διαιτητή για το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και να βάλει... μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Από χθες το Sportal είχε αποκαλύψει πως ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δε βρίσκει ξένο ρέφερι για να έρθει να σφυρίξει το ντέρμπι και προσανατολίζεται στο να ορίσει Έλληνα παρά την ξεκάθαρα αντίθετη γνώμη των ομάδων. 

Ο Παναθηναϊκός είναι κάθετα αντίθετος με τους Έλληνες και το έχει κάνει ξεκάθαρο σε κάθε συνάντηση που έχει γίνει για τη διαιτησία, ενώ και η ΑΕΚ αντέδρασε σήμερα το πρωί μέσω επίσημης θέσης. Λέγοντας πως κι εκείνη είναι κάθετα αντίθετη. Παρ' όλα αυτά, ο Στιβ Μπένετ όρισε Έλληνα στο ντέρμπι, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μέσω δήλωσής του πριν από λίγο. Σε μια δήλωση που... αδειάζει τον Άγγλο αρχιδιαιτητή και πλέον θέτει θέμα αποχώρησής του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σε σχέση με τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της SL1. 

«Ο κ. Μπένετ για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της Δευτέρας 25/9 έχει ορίσει Έλληνα Διαιτητή. Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητή ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Για τον λόγο αυτό, συγκαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».

Μένει πλέον να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις του Μπένετ μετά απ' αυτή την εξέλιξη, αλλά και ποια θα είναι η τύχη του ντέρμπι. Καθώς οι ομάδες έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν επιθυμούν την παρουσία Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι.