Έτσι ξεκίνησε η κόντρα ΕΠΟ - Πογέτ: Τα «καρφιά» του Μπαλτάκου για τις κλήσεις στην εθνική και η έμμεση «απάντηση» του Ουρουγουανού

Μπαλτάκος - Πογέτ

i

©intime

Έτσι ξεκίνησε η κόντρα ΕΠΟ - Πογέτ: Τα «καρφιά» του Μπαλτάκου για τις κλήσεις στην εθνική και η έμμεση «απάντηση» του Ουρουγουανού

Δημήτρης Χούπης 18:34 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 13.11.2023

Οι σχέσεις του Γκουστάβο Πογέτ με την ΕΠΟ εδώ και μερικούς μήνες δεν είναι και οι καλύτερες. Μετά και τις δηλώσεις του Ουρουγουανού για τον βοηθό του τα μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν για τα καλά και το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών φαντάζει εξαιρετικά αβέβαιο.

Οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ για τον βοηθό του και την ΕΠΟ, έφερε σε ακόμα μεγαλύτερη ρήξη τη σχέση του με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. «Ενημερώνω πως ο Μαουρίσιο Ταρίκο δεν είναι εδώ γιατί είναι απλήρωτος για οκτώ μήνες, επομένως δεν είναι εδώ», είπε ο Ουρουγουανός συγκεκριμένα. 

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, έφτασε στην Εθνική τον Φεβρουάριο του 2022, ξεκινώντας τη θητεία του με τον καλύτερο τρόπο. Να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της Ελλάδας στο Nations League, κάτι που σήμαινε ότι θα έπαιρνε την άνοδο στο επόμενο γκρουπ, ενώ την ίδια ώρα εξασφάλισε τη θέση της στα playoffs για ένα εισιτήριο στο Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. 

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν παρόμοια όχι τόσο ως προς τα αποτελέσματα, αλλά με τις κλήσεις του στην εθνική. Ένα γεγονός που προκάλεσε τον σχολιασμό του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο οποίος μιλώντας στο Metropolis 95,5 σχολίασε ότι δεν συμφωνεί με τις επιλογές του. 

«Έχω κάνω συζήτηση αλλά δεν είναι ανακοινώσιμη δημόσια, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή και κρίνεται από το αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνουμε να κάνει τις επιλογές του και κρίνεται στο τέλος, όχι κάθε μέρα. Έχω προσωπική άποψη για τις προσκλήσεις και δεν μπορώ να την πω γιατί δεν θέλω να διαταράξω το κλίμα της εθνικής ομάδας», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα. 

Λίγους μήνες μετά όμως ο Ουρουγουανός μιλώντας στο Live Score έδωσε μια «έμμεση» απάντηση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, αφήνοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να αποχωρήσει τον Μάρτιο ανοιχτό. Το συμβόλαιό του υπενθυμίζεται ότι λήγει τον Μάρτιο μετά τα playoffs. 

ΕΠΟ: «Ζητάμε από τον βοηθό να βγάλει ΑΦΜ για να πληρωθεί και δεν το κάνει! Κινδυνεύουμε, αν τον πληρώσουμε όπως θέλει εκείνος»
EURO

17:51 - 13.11.2023

ΕΠΟ: «Ζητάμε από τον βοηθό να βγάλει ΑΦΜ για να πληρωθεί και δεν το κάνει! Κινδυνεύουμε, αν τον πληρώσουμε όπως θέλει εκείνος»

Απάντηση στις δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ έδωσε η ΕΠΟ, η οποία υποστήριξε πως ο λόγος που παραμένει απλήρωτος ο Μαουρίσιο Ταρίκο είναι ότι δεν βγάζει ΑΦΜ.

«Όταν μιλάς πολύ σε κατηγορούν. Εγώ προσπαθώ όμως να είμαι ειλικρινής. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Τελειώνω με τους αγώνες των playoffs και μετά λήγει το συμβόλαιο. Δεν έχει σημασία αν προκριθούμε η όχι, διότι δεν υπάρχει επέκταση», ήταν τα λόγια του αναλυτικά. 

Ωστόσο οι δηλώσεις του για τον βοηθό του φαίνεται ότι κάνει τη θέση του ακόμα πιο δύσκολη με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ακόμα και τώρα να είναι αρκετά πιθανό.