Μετά το θέατρο και τον κινηματογράφο ο Καντονά ξεκινάει το τραγούδι και ετοιμάζεται για περιοδεία (vid)

Ερικ Καντονά

i

PrtScr

Μετά το θέατρο και τον κινηματογράφο ο Καντονά ξεκινάει το τραγούδι και ετοιμάζεται για περιοδεία (vid)

Sportal newsroom 12:10 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 26.05.2023

Ο Έρικ Καντονά ξεκινάει τη μουσική μέσα από δύο τραγούδια που έγραψε και συνέθεσε, και τα οποία θα ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας που θα ξεκινήσει στο Μάντσεστερ τον Οκτώβριο.

Μετά το ποδόσφαιρο, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη ζωγραφική, ο Έρικ Καντονά αγκαλιάζει μια νέα μορφή τέχνης. Ο πρώην επιθετικός από την Οσέρ, τη Μασσαλία, τη Νιμ ή τη Μονπελιέ ξεκινάει στο τραγούδι μέσα από δύο πρώτα τραγούδια, που αποκαλύφθηκαν στις 2 Ιουνίου, τα οποία έγραψε και συνέθεσε ο ίδιος. 

«Πάντα πίστευα ότι το τραγούδι σε μια σκηνή μπροστά σε κοινό θα πρέπει να είναι το πιο έντονο πράγμα που μπορεί να βιώσει, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει μια αδρεναλίνη κοντά σε αυτή που δημιουργεί ο αθλητισμός», εκμυστηρεύεται στη Le Parisien. «Θα υπάρχουν ατέλειες σε αυτό, αλλά μου αρέσουν αυτά τα ατυχήματα που δημιουργούν μεγάλες στιγμές».

Ο Έρικ Καντονά θα ξεκινήσει μια περιοδεία τον ερχόμενο Οκτώβριο με ένα πρώτο ραντεβού σε ένα θέατρο στο Μάντσεστερ. Μια πόλη όπου θεωρείται θρύλος από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού πέρασε πέντε χρόνια εκεί. Δεν φοβάται όμως αυτή την παράσταση δημόσια, την οποία δεν συγκρίνει πραγματικά με την πίεση ενός αγώνα μπροστά σε 80.000 θεατές. «Στο ποδόσφαιρο ξεκίνησα νέος και σταδιακά έπαιξα μπροστά σε 100, μετά 500, μετά σε 1.000 κόσμο», υπογραμμίζει. «Αυτό που νιώθω σήμερα μοιάζει περισσότερο με τους μήνες πριν την πρώτη μου φορά στο θέατρο, όπου με πέταξαν αμέσως. Δεν είναι φόβος, είναι ενθουσιασμός. Συχνά μπερδεύουμε τον σκηνικό τρόμο, που παραλύει, και τον ενθουσιασμό, που γαλβανίζει»,

Για την ακρίβεια, ο Καντονά δεν κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα στη μουσική αφού θυμάται ότι είχε συνθέσει «όλους τους στίχους του άλμπουμ της «Rachida (Brakni)», της συζύγου του, το 2012, και εκείνους του τραγουδιού «Le temps passe», το 2017, για την ομάδα Lady Sir που δημιούργησε με τον Gaëtan Roussel. «Είχα επιλέξει να το γράψω με ψευδώνυμο, Auguste Raurich, το μικρό όνομα του θείου μου και το πατρικό όνομα της μητέρας μου», εξηγεί.

Αποκαλύπτει επίσης ότι έχει γράψει ένα νέο τραγούδι «πολύ δυνατό», σε μουσική που συνέθεσε ο Gaëtan Roussel» «Βρίσκω ότι το να εκφράζεται κανείς μέσα από την τέχνη έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο», συνεχίζει στη Le Parisien ο Καντονά και καταλήγει λέγοντας. «Και αν, τελικά, δεν έχει αντίκτυπο, τουλάχιστον θα μείνει ένα έργο -καλά, που θεωρώ ότι είναι τέτοιο- παρά η αίσθηση ότι έχεις οδηγήθηκαν για έναν ανόητο που κουβεντιάζει σε ένα γκισέ μπαρ».