Ομάδα έκπληξη για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε – Μπορεί να διαδεχθεί πρώην άσο του ΠΑΟΚ

Ομάδα έκπληξη για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε – Μπορεί να διαδεχθεί πρώην άσο του ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 18:19 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 21.05.2024

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι είναι πιθανό ν’ αναλάβει την Πόρτο στη θέση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγραψε ιστορία με την αγαπημένη του Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο 60χρονος Βάσκος τεχνικός, ο οποίος έχει εργαστεί στη χώρα μας στον πάγκο του Ολυμπιακού και είχε επιτυχημένο έργο, οδήγησε τη Μπιλμπάο στην κατάκτηση του Κυπέλλου έπειτα από 40 χρόνια. Είναι, όμως, δύσκολο να μπορέσει να την οδηγήσει και στο Champions League.

Τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Βαλβέρδε θα μείνει στη Μπιλμπάο, ωστόσο, τα πορτογαλικά ΜΜΕ τονίζουν ότι είναι ο μεγάλος στόχος της Πόρτο. Στους «δράκους» είναι πλέον αφεντικό ο πρώην τεχνικός Αντρέ Βίλας-Μπόας και ο ίδιος όρισε διευθυντή ποδοσφαίρου τον Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Ο 62χρονος Θουμπιθαρέτα είναι ένας θρύλος στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ο Βάσκος γκολκίπερ ήταν συμπαίκτης με τον Βαρλβέρδε το διάστημα 1988-90 στη Μπαρτσελόνα. Στους Καταλανούς μέτρησε 301 παιχνίδια, ενώ είχε ακόμα 180 αγώνες με τη Μπιλμπάο και 152 με τη Βαλένθια. Σ’ αυτά προσθέστε και 126 συμμετοχής με την εθνική Ισπανίας.

Ο Θουμπιθαρέτα, λοιπόν, όπως τονίζουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, έχει πρώτο στη λίστα του τον Βαλβέρδε. Είναι αυτός που έχει αναλάβει να τον πείσει, με στόχο να εργαστεί στην Πόρτο και να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή μετά τη φετινή κυριαρχία της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Αν τα καταφέρει ο Βαλβέρδε θα αντικαταστήσει τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ήταν αντίπαλος στην Ελλάδα τη σεζόν 2008-09.

Να θυμίσουμε ότι ο Βαλβέρδε μετά την κατάκτηση του Copa Del Rey αναφέρθηκε στις μέρες που ήταν στον πειραϊκό σύλλογο, λέγοντας πως μετά από έναν τίτλο πήγε μόνος του σε ένα μπαρ στην Αθήνα για να δειπνήσει.

Η Μπιλμπάο έπειτα από 40 χρόνια κι έξι χαμένους τελικούς κατέκτησε το 24ο Κύπελλο της ιστορίας της στα πέναλτι με τη Μαγιόρκα. Στο τέλος της αναμέτρησης, ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού κλήθηκε να μιλήσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου και θυμήθηκε τις εποχές που ζούσε στην Ελλάδα και ήταν στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων».

«Είχα αρνηθεί να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα το σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κερδίσαμε έναν τίτλο, πήγα σε ένα μπαρ για να φάω κάτι με μια μπύρα σε ένα... κρυφό μπαρ στην Αθήνα και ο ιδιοκτήτης μου είπε: "Μα τι κάνεις εδώ;"», αφηγήθηκε αρχικά ο Βαλβέρδε και πρόσθεσε:

«Αυτός ο τίτλος δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, έτσι νιώθω. Με άλλες ομάδες έχεις την υποχρέωση να κερδίσεις και το έχω γιορτάσει με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Το Σούπερ Καπ με την Αθλέτικ το πανηγυρίσαμε πολύ και αυτός ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό για όλα».