Το απίστευτο με την Εσθονία: Πήρε την πρόκριση για τα Play Offs του Euro χωρίς νίκη στον όμιλό της

Εσθονία

i

©Intime

Το απίστευτο με την Εσθονία: Πήρε την πρόκριση για τα Play Offs του Euro χωρίς νίκη στον όμιλό της

Κώστας Τόπας 13:16 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 22.11.2023

Η Εσθονία εξασφάλισε τη θέση της στα Play Offs του Euro 2024 ενόψει της διοργάνωσης το επόμενο καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε ούτε έναν αγώνα κατά τη διάρκεια των προκριματικών!

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που ζουν οι Εσθονοί! Η ομάδα του Τόμας Χέμπερλι έχασε επτά από τους οκτώ αγώνες της στα προκριματικά, δέχθηκε 22 γκολ σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια, σκοράροντας μόνο δύο και υπέστησαν συνεχόμενες ήττες 5-0 από τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Η συγκομιδή τερμάτων είναι χαμηλότερος από το Σαν Μαρίνο, το οποίο σκόραρε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Το ρεκόρ της Εσθονίας την τοποθετεί χωρίς έκπληξη στην τελευταία θέση του ομίλου και, υπό κανονικές συνθήκες, θα την έκανε να αποκλειστεί από τα προκριματικά του Euro 2024.

Κι όμως! Ενώ άντεξε μια δύσκολη σειρά αγώνων στα προκριματικά, η Εσθονία τα πήγε πολύ καλύτερα στην πρόσφατη πορεία της στο Nations League. Η ομάδα του Χέμπερλι τοποθετήθηκε στον δεύτερο όμιλο της League D - τον χαμηλότερο όμιλο - αλλά κέρδισε και τα τέσσερα παιχνίδια της κόντρα στη Μάλτα και το προαναφερθέν Σαν Μαρίνο.

Συγκεκριμένα, οι Εσθονοί επικράτησαν 4-0 του Σαν Μαρίνο την τέταρτη και τελευταία αγωνιστική και σημείωσαν μια δραματική νίκη στο 94ο λεπτό απέναντι στη Μάλτα με 2-1. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η Εσθονία «σφήνωσε» στις θέσεις των Play Offs του Euro 2024 - αλλά μόνο λόγω μιας ιδιαιτερότητας στους κανονισμούς. Σημειώνεται πως η Εσθονία βρίσκεται στο Path A, μέσω του League D, που δεν δίνει θέση στα τελικά, σε αντίθεση με το EURO 2020, που έδινε τέσσερις θέσεις, μέσω των Play Offs του Nations League.

Για τα Play Offs, επιλέγονται 12 ομάδες από τις Κατηγορίες Α, Β και C, οι οποίες στη συνέχεια αντικαθίστανται από την επόμενη ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη στο πρωτάθλημά τους, εάν έχουν ήδη προκριθεί για τα τελικά του Euro στη Γερμανία

Αλλά αν λιγότερες από τέσσερις ομάδες από το ίδιο πρωτάθλημα εισέλθουν στα Play Offs, η ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη στο League D θα λάβει τη θέση. Και αφού η Τσεχία κέρδισε τη Μολδαβία με 3-0 τη Δευτέρα (20/11), η θέση της επιβεβαιώθηκε.

Ο Εμπαπέ και οι «φουσκωτοί»: Δείτε τον Γάλλο σταρ να φεύγει από την «OPAP Arena» από άλλη έξοδο και με μεγάλη ασφάλεια (vids)
EURO

10:32 - 22.11.2023

Ο Εμπαπέ και οι «φουσκωτοί»: Δείτε τον Γάλλο σταρ να φεύγει από την «OPAP Arena» από άλλη έξοδο και με μεγάλη ασφάλεια (vids)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν απλησίαστος (κυριολεκτικά) κατά την εξαιρετικά σύντομη παρουσία του στη μικτή ζώνη της «OPAP Arena», μετά την ολοκλήρωση του Ελλάδα-Γαλλία.

Η Εσθονία θα αντιμετωπίσει τώρα τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και την Πολωνία στον γύρο των play-off - που σημαίνει ότι έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή για να φτάσει στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι. Θα ήταν σίγουρα πάντως μια αξιοσημείωτο ιστορία αν το καταφέρει με κάποιο τρόπο...