Εμπαπέ, Κριστιάνο και... Μπακασέτας, οι τρεις πιο απειλητικοί παίκτες των προκριματικών!

Τάσος Μπακασέτας

i

© intime

Εμπαπέ, Κριστιάνο και... Μπακασέτας, οι τρεις πιο απειλητικοί παίκτες των προκριματικών!

Κωνσταντίνος Ζήκος 09:52 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.10.2023

Μπορεί ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, να μην σκόραρε στη χτεσινή μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Ιρλανδίας, όμως ήταν για ακόμα μια φορά μια μεγάλη «απειλή» για τον αντίπαλο, με τις τελικές του προσπάθειες να τον κατατάσσουν στην 3η θέση των πιο απειλητικών παικτών της προκριματικής φάσης, πίσω από Εμπαπέ και Ρονάλντο.

Ο Τάσος Μπακασέτας αποτελεί τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας και ο σεβασμός που εμπνέεται από κάθε τεχνικό με τον οποίον συνεργάστηκε προς το πρόσωπο του είναι απεριόριστος. Οι αριθμοί, δικαιώνουν τις σκέψεις των προπονητών, αφού ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και σε αυτή τη προκριματική φάση, θέτοντας τον εαυτό του, ως τον τρίτο πιο απειλητικό παίκτη της προκριματικής φάσης, πίσω μόνο από Εμπαπέ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, πρώτος σε τελικές προσπάθειες στη προκριματική φάση, είναι ο Γάλλος σούπερ σταρ, Κιλιάν Εμπαπέ με 28 τελικές, ενώ 2ος με 26,«φιγουράρει» ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην 3η θέση της λίστας, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος «μοιράζεται» τη θέση με τον Γκρέγκοριτς, στις 23 τελικές προσπάθειες.

Ο Μπακασέτας μέσα από τις 23 τελικές του, έχει βρει 2 γκολ στην προκριματική φάση του Euro 2024, ενώ παράλληλα έχει «μοιράσει» και 2 ασίστ στους συμπαίκτες του. Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας, είναι ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος έχει πετύχει 5 γκολ σε μόλις 12 τελικές προσπάθειες

Επίδοση που αντιστοιχεί σε 0,84 γκολ ανά παιχνίδι, στις 2 μόλις τελικές που πραγματοποιεί σε κάθε αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα αδιανόητο στατιστικό, που φανερώνει την επίδραση του εξτρέμ του Ολυμπιακού στην αποτελεσματικότητα της Εθνικής.

Οι τρεις δρόμοι για την απευθείας πρόκριση της Ελλάδας στο Euro 2024
EURO

00:38 - 14.10.2023

Οι τρεις δρόμοι για την απευθείας πρόκριση της Ελλάδας στο Euro 2024

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της κόντρα στην Ιρλανδία και πλέον κοιτάζει τις επόμενες αναμετρήσεις της, με φόντο το Euro 2024. Οι δρόμοι που θα οδηγήσουν τη χώρα μας στα τελικά της διοργάνωσης είναι τρεις και μόνο εύκολοι δεν θεωρούνται.

Να σημειωθεί ότι ο Εμπαπέ έχει σημειώσει 6 γκολ σε αυτές τις 28 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Ρονάλντο έχει 7 τέρματα σε 26 τελικές. Ο Γκρέγκοριτς από την άλλη, έχει 3 τέρματα στις 23 τελικές που έχει πραγματοποιήσει.