Στην Αλγερία θα πραγματοποιηθούν οι εντός έδρας αγώνες της Εθνικής Παλαιστίνης

Παλαιστίνη

i

Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images/Ideal Images

Στην Αλγερία θα πραγματοποιηθούν οι εντός έδρας αγώνες της Εθνικής Παλαιστίνης

Κώστας Τσιακλής 09:38 - 17.10.2023

Η Εθνική Παλαιστίνης λόγω της κατάστασης που επικρατεί θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της στην Αλγερία.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης καλά κρατεί και δυστυχώς οι νεκροί και οι τραυματίες ολοένα και αυξάνονται...

Οι συνέπειες είναι μεγάλες και αυτές δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και το ποδόσφαιρο. Από τη μια τα παιχνίδια της Εθνικής Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2024 έχουν αναβληθεί ενώ η δράση στα εγχώρια πρωταθλήματα έχει φυσικά σταματήσει. Επιπλέον στον «αέρα» βρίσκεται και το εκτός έδρας παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ για τον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League. 

Από την άλλη επηρεασμένη από την κατάσταση είναι και η Εθνική Παλαιστίνης, η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το διεθνές τουρνουά «Merdeka Tournament». Πιο αναλυτικά, οι «Ιππότες» χρειάστηκε να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση με αφορμή το κλείσιμο των αεροδρομίων στην περιοχή, κάτι που δεν τους επέτρεπε να αναχωρήσουν για τη Μαλαισία, όπου και θα διεξαγόταν η διοργάνωση.

Πάντως οι Παλαιστίνιοι βρήκαν τη νέα προσωρινή τους έδρα σε περίπτωση που είναι σε θέση να αγωνιστούν στα παιχνίδια του Νοεμβρίου. Αυτή που θα φιλοξενήσει τους αγώνες της είναι η Αλγερία, κάτι που ανακοίνωσε και η ίδια. Μάλιστα όλα τα έξοδα των αγώνων θα πληρωθούν από αυτήν!

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλγερίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ανώτατων αρχών της χώρας και μετά από αίτημα του Προέδρου της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Τζιμπρίλ Ραγιούμπ, αποφάσισε να φιλοξενήσει στην Αλγερία όλους τους επίσημους και ανεπίσημους αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και του Κυπέλλου Εθνών Ασίας 2027 και να καλύψει όλες τις δαπάνες που σχετίζονται με αυτές τις διοργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αλγερίας κ. Walid SADI ανακοινώνει ότι η χώρα μας θα φιλοξενήσει τον επίσημο αγώνα Παλαιστίνη – Αυστραλία, που είναι προγραμματισμένος για τις 21 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση ο αγώνας της Παλαιστίνης με την Αυστραλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, αν όλα πάνε καλά θα πραγματοποιηθεί στην Αλγερία στις 21 Νοεμβρίου. Τρεις μέρες νωρίτερα η Εθνική Παλαιστίνης θα κληθεί να παίξει εκτός έδρας με τον Λίβανο

Τοντιμπό για το γέλιο στη μονόλεπτη σιγή: «Κάποιοι έκαναν αστεία και γέλασα νευρικά, δεν κορόιδευα την κατάσταση»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:50 - 16.10.2023

Τοντιμπό για το γέλιο στη μονόλεπτη σιγή: «Κάποιοι έκαναν αστεία και γέλασα νευρικά, δεν κορόιδευα την κατάσταση»

Ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό τοποθετήθηκε για το θέμα που προέκυψε με το γέλιο του κατά τη διάρκεια της μονόλεπτης σιγής για τα θύματα του πολέμου Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι περισσότερο σχετικά με τα παιχνίδια της Εθνικής Ισραήλ. Η τελευταία εξέλιξη ήταν η αναβολή του εκτός έδρας αγώνα με το Κόσοβο. Επίσης είχε αναβληθεί και το εντός έδρας ματς με την Ελβετία, το οποίο ορίστηκε ξανά στις 15 Νοεμβρίου.