Αυτό είναι το γήπεδο στο οποίο η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro

Boris Paichadze Arena

i

©PrtScr

Αυτό είναι το γήπεδο στο οποίο η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro

Στέλιος Βαρδάκης 10:00 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 26.03.2024

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Γεωργία σε εκτός έδρας ματς την πρόκριση στο Euro 2024 στο «καυτό» Boris Paichadze Arena.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία (26.03 19:00, NOVASPORTS PRIME/ ALPHA) στην Τιφλίδα για τον τελικό των playoffs του Nations League. Ματς δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες που διεκδικούν ένα εισιτήριο για το Euro 2024 που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Εθνική μας ομάδα απέκλεισε στα ημιτελικά, με εντυπωσιακό τρόπο το Καζακστάν που το κέρδισε με 5-0 στην OPAP Arena πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη, η Γεωργία απέκλεισε το Λουξεμβούργο με σχετική ευκολία (2-0) και πάλι σε εντός έδρας ματς.

Οι δύο χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο «καυτό» Boris Paichadze Arena. Πρόκειται για ένα γήπεδο το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στη χώρα καθώς μπορεί να φιλοξενήσει 24.202 θεατές, ενώ είναι και η έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας.

Τα εγκαίνια του σταδίου έγιναν το 1976 και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου σε ένα ματς της Ντιναμό Τιφλίδας κόντρα στην Κάρντιφ της Ουαλίας, στο οποίο η Γεωργιανοί κέρδισαν με 3-0. Η ονομασία του γηπέδου τότε ήταν «Vladimir Ilyich Lenin Dinamo Stadium» καθώς τότε η Γεωργία ανήκε ακόμη στην Σοβιετική Ένωση.

Το 1995, λίγα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Γεωργίας και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το γήπεδο μετονομάστηκε σε «Boris Paitchadze National Stadium», προς τιμήν του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή Boris Paitchadze. Αυτή την ονομασία κράτησε έως και το 2011 και από τότε έως σήμερα είναι γνωστό ως «Boris Paichadze Arena».

Το στάδιο ανακαινίστηκε το 2006 και έγινε γήπεδο 4ης κατηγορίας της UEFA, όπου πήρε και τη σημερινή του μορφή.

Το 2015 το συγκεκριμένο στάδιο φιλοξένησε τον τελικό του UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν οι μεγάλοι νικητές με σκορ 5-4 σε ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο πήγε στην παράταση (4-4 η κανονική διάρκεια).

Ερυθρόλευκο ποτάμι: Με πορεία στο γήπεδο για τον τελικό με την Ελλάδα οι οπαδοί της Γεωργίας

Οι διεθνείς μας θ’ αγωνιστούν μπροστά σε ένα καυτό κοινό, που διψάει για πρόκριση της Γεωργίας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε μεγάλη διοργάνωση. Όλη η χώρα είναι στο πόδι, υπάρχει πίστη για νίκη κόντρα στη «γαλανόλευκη» και η γιορτή θα ξεκινήσει νωρίς.

Με τη συνταγή του θριάμβου η Ελλάδα στον τελικό για το Euro 2024 – Τα ιδιαίτερα σε Μπάλντοκ για Κβαρατσχέλια
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:50 - 25.03.2024

Με τη συνταγή του θριάμβου η Ελλάδα στον τελικό για το Euro 2024 – Τα ιδιαίτερα σε Μπάλντοκ για Κβαρατσχέλια

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη και οι έντεκα που σάρωσαν το Καζακστάν θ’ αντιμετωπίσουν τη Γεωργία με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024.

Η εθνική ομάδα της Γεωργίας μέσω των social media κάλεσε τους Γεωργιανούς φιλάθλους να ντυθούν στα ερυθρόλευκα και να μεταβούν με πορεία στο γήπεδα. Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο μήνυμα προς τον κόσμο:

«Τα λεπτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, είναι η έμπνευσή μας.

Στις 26 Μαρτίου, πριν τον ιστορικό αγώνα με την Ελλάδα, οι Γεωργιανοί φίλαθλοι, πρόκειται να κάνουν πορεία, που θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη και ξεχωριστή. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτές τις στιγμές.

Στις 26 Μαρτίου, από τις 18:00 (16.00 ώρα Ελλάδας) συγκεντρωνόμαστε στην οδό Αγμασενέμπελη 127, από όπου θα μετακομίσουμε όλοι μαζί στη Dinamo Arena.

Η μόνη απαίτηση που είναι απαραίτητη: Όλοι πρέπει να φορούν λευκές και κόκκινες εμφανίσεις. Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους σας, ας είμαστε απίστευτα πολυάριθμοι και να δημιουργήσουμε εκπληκτικές στιγμές μαζί».