Η «ασπίδα» προστασίας του Νικοπολίδη σε Μπακασέτα και Γιακουμάκη: «Οι προσωπικές προσβολές δεν έχουν θέση»

Μπακασέτας - Γιακουμάκης

i

© Intime

Η «ασπίδα» προστασίας του Νικοπολίδη σε Μπακασέτα και Γιακουμάκη: «Οι προσωπικές προσβολές δεν έχουν θέση»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:33 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 27.03.2024

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θέλησε μέσω των social media να υπερασπιστεί τους Μπακασέτα και Γιακουμάκη, μετά τα χαμένα πέναλτι στον τελικό με τη Γεωργία.

Η πορεία της Ελλάδας στον δρόμο προς τον Euro ολοκληρώθηκε άδοξα!

Στον τελικό της Τιφλίδας κόντρα στη Γεωργία για τα playoffs του Nations League και με φόντο τα... γήπεδα της Γερμανίας, η επίσημη αγαπημένη δεν κατάφερε να βρει το «χρυσό» γκολ της νίκης στα 120 λεπτά, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι.

Στη διαδικασία η Εθνική μέτρησε δύο χαμένα και γνώρισε πικρό αποκλεισμό. Λίγες ώρες μετά τη λήξη του ματς, ο Αντώνης Νικοπολίδης θέλησε μέσα από τα social media να στηρίξει τους Τάσο Μπακασέτα και Γιώργο Γιακουμάκη, οι οποίοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από την «άσπρη» βούλα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 έκανε λόγο για προσωπικές προσβολές, οι οποίες δεν πρέπει να έχουν θέση στον αθλητισμό.

«Η κριτική είναι αναμφίβολα μέρος του αθλητισμού, οι προσωπικές προσβολές όμως δεν έχουν θέση σε αυτόν. Αντί να επικεντρωθούμε στην κριτική και στην αρνητικότητα, ας επικεντρωθούμε στην ενθάρρυνση και στη στήριξη στους αθλητές που κάνουν το καλύτερο που μπορούν για την Εθνική», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τζαβέλλας: «Μη τα διαλύσουμε όλα για δύο χαμένα πέναλτι»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Γεωργία και τόνισε πως παρά τα όσα έγιναν στην Τιφλίδα η Εθνική ομάδα έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.

«Υπάρχει στεναχώρια, δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθήσαμε και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε δύσκολη έδρα. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα, φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι, δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε.

Υπάρχει πίκρα, αλλά δεν θέλω να σταθώ εκεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, τα παιδιά, ο προπονητής, η Ομοσπονδία, όλοι μαζί να συνεχίσουμε, γιατί υπάρχει λαμπρό μέλλον. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε ούτε για προβλήματα, ούτε γι' αυτά που λείπουν. Θα είμαστε γραφικοί αν το κάνουμε αυτό. Θα ξαναπώ, επειδή είναι η τελευταία φορά που μιλάω ως παίκτης της Εθνικής, θα ήθελα να πω πως είναι ώρα για μεγαλύτερη συσπείρωση κι αγάπη. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει ένας προπονητής που έχει ‘χτίσει’ ένα γκρουπ, το οποίο τον αγαπά και αναπτύσσεται με αυτόν.

Σε ποιο κανάλι θα δείτε το καλοκαίρι όλα τα ματς του Euro 2024
EURO

08:57 - 27.03.2024

Σε ποιο κανάλι θα δείτε το καλοκαίρι όλα τα ματς του Euro 2024

Η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε στον τελικό με τη Γεωργία, γνώρισε πικρό αποκλεισμό και θα απουσιάσει ξανά από το Euro. Σε αυτό το κανάλι θα δείτε την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Θα ήθελα να το ξέρουν αυτό οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Εύχομαι να μείνει, να μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, να κάνουν στις επόμενες διοργανώσεις αυτό που δεν μπορούσαμε εμείς. Υπάρχει στεναχώρια και κλάμα στα αποδυτήρια, αλλά αυτό το κλάμα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτό το κλάμα, η εμπειρία που θα πάρουμε, για να προκριθούμε στις διοργανώσεις που δεν καταφέραμε», δήλωσε μεταξύ άλλων.