Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν συναινεί σε τελικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν συναινεί σε τελικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:29 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 13.04.2024

Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού δεν εμφανίζεται θετικός για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στην έδρα του Άρη και το Sportal εξηγεί από που προέρχονται οι ενστάσεις των «πράσινων» για το αυτό το ενδεχόμενο.

Η νέα τοποθέτηση του Θοδωρή Καρυπίδη μέσω Instagram, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Άρης επιμένει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών, που είναι το επικρατέστερο ενδεχόμενο όπως εξήγησε η ΕΠΟ με την επιστολή που έστειλε στους δύο φιναλίστ το πρωί της Παρασκευής.

Ήταν η τρίτη δημόσια παρέμβαση του Καρυπίδη σε ένα 24ωρο αναφορικά με την έδρα του παιχνιδιού. Ο ιδιοκτήτης του Άρη έχει απορρίψει ασυζητί τη λύση του ΟΑΚΑ και ισχυρίστηκε πως ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται να αγωνιστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εξαιτίας της άρνησης του προπονητή του, Φατίχ Τερίμ.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει απαγορευτικό από τον Τούρκο. Ο Τερίμ ασφαλώς και ρωτήθηκε από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την άποψη πως δεν θεωρεί σωστό να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στην έδρα του αντιπάλου.

Αντίστοιχα, οι παίκτες συμφωνούν πως στην παρούσα φάση η αναμέτρηση είναι προτιμότερο να διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος και όχι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ασφαλώς, σε κάθε τερέν μπορούν να ξεδιπλώσουν την ανωτερότητα τους, όμως η ισονομία επιτάσσει ένα άλλο γήπεδο. Γενικότερα, όλος ο «πράσινος» οργανισμός δεν υποστηρίζει αυτή την προοπτική, στην ουσία της καθώς και με τον τρόπο που τέθηκε, υπό τη μορφή τελεσιγράφου.

«Έχουμε πάρει το μάθημα μας κόντρα στη Λαμία»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:00 - 13.04.2024

«Έχουμε πάρει το μάθημα μας κόντρα στη Λαμία»

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και Σεμπάστιαν Παλάσιος συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπίσει τη Λαμία υποψιασμένος μετά την απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα και να μην της αφήσει περιθώριο για σκέψεις ενός θετικού αποτελέσματος.

Ωστόσο, η απόφαση ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο. Αυτός είναι ο οποίος καθορίζει τις πολιτικές και τις επιλογές της ΠΑΕ. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού άκουσε τις γνώμες του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, συζήτησε με τους συνεργάτες του και συγκλίνει προς το να μην συναινέσει για την έδρα του Άρη.

Αφενός, επειδή από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο όλο αυτό το διάστημα έχουν λειτουργήσει με αδιαλλαξία και αγνόησαν όλα τα υπαρκτά προβλήματα που παρουσιάζει μήνες τώρα το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη της 28ης Μαρτίου, παρότι από την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ επισήμαναν ότι η εγκατάσταση δεν συμμορφώνεται με τον νέο αθλητικό νέο και απαγορεύεται να φιλοξενήσει θεατές, στον Άρη καμώνονταν ότι δεν άκουγαν και επαλάμβαναν πως θέλουν Βόλο.

Το έμμεσο δίλημμα της ΕΠΟ για τον τελικό: Λεωφόρος ή Χαριλάου

Το έμμεσο δίλημμα της ΕΠΟ για τον τελικό: Λεωφόρος ή Χαριλάου

Η διατύπωση της επιστολής της ΕΠΟ προς Παναθηναϊκό και Άρη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, θέτει στην πραγματικότητα μόνο μία λύση για να διεξαχθεί το παιχνίδι με την παρουσία οπαδών.

Αφετέρου, υπάρχει το ΟΑΚΑ που παρέχει όλες τις δυνατότητες για έναν τελικό του Κυπέλλου με δεκάδες χιλιάδες θεατές, με τη μέγιστη ασφάλεια και χωρίς κανένας να αισθάνεται γηπεδούχος. Στο Τριφύλλι δεν πρόκειται να υποκύψουν σε παραλογισμούς και να συναινέσουν σε λύσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο και την ακεραιότητα των οπαδών τους.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με άδειες εξέδρες. Εκτός των άλλων, πια ο χρόνος δεν επαρκεί για τις αναγκαίες εργασίες για να πληροί ο χώρος τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου, όσο και να το αποκρύπτουν από την ΕΠΟ και τον Δήμο Βόλου και να κρύβονται πίσω το κόστος και το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.