Λιορίς: «Θα μας πάρει λίγο χρόνο να το χωνέψουμε»
i

© Intime

Λιορίς: «Θα μας πάρει λίγο χρόνο να το χωνέψουμε»

Sportal newsroom 22:01 - 18.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 10.01.2023

Οι δηλώσεις του Ουγκό Λιορίς μετά τη νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Αργεντινή επικράτησε της Γαλλίας σε έναν συγκλονιστικό τελικό που θα μείνει στην ιστορία, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3 οδηγώντας το ματς στα πέναλτι.

Η Γαλλία θα μπορούσε να είναι νικήτρια του αγώνα όμως ο Μουανί στις καθυστερήσεις της παράτασης βγήκε στο τετ α τετ και είδε τον Εμιλιάνο να του στερεί το γκολ, ενώ στη συνέχεια, στα πέναλτι, ο τερματοφύλακας των Αργεντίνων με δύο αποκρούσεις έστειλε την ομάδα του στην κορυφή του κόσμου, γεγονός που πλήγωσε τη Γαλλία:

«Δείξαμε μεγάλη αντίδραση. Ο αγώνας θύμιζε αγώνα πυγμαχίας. Πηγαίναμε χτύπημα - χτύπημα με τους αντιπάλους μας. Αν πρέπει να στεναχωρηθούμε για κάτι, είναι το γεγονός ότι πετάξαμε ένα ημίχρονο. Όμως πιστέψαμε στους εαυτούς μας, δεν παρατήσαμε ποτέ τον αγώνα και χρειάστηκαν τα πέναλτι ώστε να κριθεί το ματς», είπε ο γκολκίπερ των Γάλλων, Ουγκό Λιορίς.

«Θα μας πάρει λίγο χρόνο να το χωνέψουμε. Μπορούσαμε να αφήσουμε τον τελικό στο 2-0, όμως δεν το κάναμε. Συνεχίσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και γυρίσαμε τον αγώνα. Ο Μουανί θα μπορούσε στις καθυστερήσεις της παράτασης να μας δώσει τη νίκη, δε συνέβη και τελικά χάσαμε, αφού έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Πρέπει να συγχαρούμε τους Αργεντινούς που έκαναν ένα σπουδαίο τουρνουά και μας χάρισαν έναν σπουδαίο τελικό. Το ματς θα μπορούσε να πάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όμως κρατάμε το γεγονός ότι δείξαμε αντίδραση», κατέληξε.