«Υποκλίνονται» στον Γιόβετιτς: «Κάθε επαφή του είναι ποδοσφαιρική μαγεία - Τρελή ποιότητα»

Στέφαν Γιόβετιτς

i

Στέφαν Γιόβετιτς/©Intime

«Υποκλίνονται» στον Γιόβετιτς: «Κάθε επαφή του είναι ποδοσφαιρική μαγεία - Τρελή ποιότητα»

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:10 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 09.04.2024

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθεώνουν τον Στέφαν Γιόβετιτς μέσω του Twitter μετά την εξαιρετική του παρουσία στην εκτός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων» κόντρα στη Λαμία.

Ένας προπονητής παίζει καταλυτικό ρόλο στην αγωνιστική παρουσία ενός ποδοσφαιριστή. Πολλές φορές υπάρχουν ποδοσφαιριστές που «αναγεννούνται» υπό τις οδηγίες ενός προπονητή, όπως υπάρχει κι ο αντίθετος δρόμος.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός «κουβαλώντας στις πλάτες τους» ένα πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων στη Μάντσεστερ Σίτι, την Ίντερ, τη Σεβίλλη και τη Φιορεντίνα, μετακόμισε τον περασμένο Σεπτέμβρη στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Γιόβετιτς, ο οποίος είναι αρχηγός της Εθνικής Μαυροβουνίου και κάτοχος του ρεκόρ διεθνών τερμάτων της, με 32, αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ωστόσο οι δυο τους δεν κατάφεραν να συνεργαστούν παρά μόνο μερικούς μήνες, καθώς ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» στις αρχές Δεκέμβρη.

Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε κι από κάποιους τραυματισμούς, δεν είχε προσφέρει όσα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περίμεναν να δουν από εκείνον. Ο χρόνος κυλούσε κι ο Γιόβετιτς περνούσε... απαρατήρητος, μιας και δεν είχε πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής στα πόδια του.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που κάθισε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Υπό τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού ο Γιόβετιτς έχει «αναγεννηθεί» και έχει κάνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού - ακόμα κι εκείνους που τον είχαν αμφισβητήσει - να υποκλιθούν στο ταλέντο του και την οξυδέρκειά του.

Ο Γιόβετιτς πλέον με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αγωνίζεται στη θέση που του ταιριάζει, δηλαδή σαν δεύτερος επιθετικός κι η παρουσία του στα τελευταία ματς των Πειραιωτών επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία την περασμένη Κυριακή (7/4) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Έκτοτε, οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» έχουν «πλημμυρίσει» με αποθεωτικά σχόλια το «X/Twitter» για τον Γιόβετιτς.

Ένας χρήστης του «Χ/Twitter» έγραψε: «Κάθε επαφή του Γιόβετιτς είναι ποδοσφαιρική μαγεία. Μιλάμε για απίστευτη ποιότητα». Ένας άλλος σχολίασε: «Με τέτοια εμφάνιση, καλό θα ήταν να βγει στο ημίχρονο ο Γιόβετιτς για να πάρει ανάσες ώστε να ξεκινήσει βασικός με την Φενέρμπαχτσε. Απολαυστικός, πραγματικά».

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση του Ολυμπιακού -μέσω viber- για τον πολυτιμότερο παίκτη στο πρόσφατο παιχνίδι με την Λαμία, ο Μαυροβούνιος σάρωσε. Επί συνόλου 10.120 ψήφων, ο Γιόβετιτς συγκέντρωσε πάνω από 7,8 χιλιάδες, αφήνοντας στην 3η θέση τον Ελ Κααμπί και στην 4η τον Ζέλσον Μαρτίνς.