Γκατούζο - Τζόρνταν: Η «μονομαχία» που στιγμάτισε τις αναμετρήσεις Μίλαν - Τότεναμ

Τζενάρο Γκατούζο

i

© Intime

Γκατούζο - Τζόρνταν: Η «μονομαχία» που στιγμάτισε τις αναμετρήσεις Μίλαν - Τότεναμ

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:56 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Τότεναμ υποδέχεται την Μίλαν για τη ρεβάνς της φάσης των 16 – Δώδεκα χρόνια πριν ο Γκατούζο… τα έβαλε για τα καλά μαζί τους

Η Μίλαν έχοντας το προβάδισμα απ’ τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα με 1-0, καλείται να υπερασπιστεί την «βαριά» φανέλα που έχει απέναντι σε μια μαχητική Τότεναμ που είναι τελείως απρόβλεπτη. Με σκόρερ τον Μπραχίμ Ντίαζ οι «ροσονέρι» επικράτησαν στο πρώτο ματς κάνοντας το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά.

Δώδεκα χρόνια πριν, οι δύο ομάδες είχαν ξανά συναντηθεί για την ίδια διοργάνωση και την ίδια φάση με τα «σπιρούνια» να παίρνουν την πρόκριση τότε σε ένα δραματικό πρώτο ματς στο Σαν Σίρο. Ο Πίτερ Κράουτς με γκολ στο 80΄έκανε το 1-0 κι η Τότεναμ απέδρασε απ’ την Ιταλία. Στον επαναληπτικό το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (0-0).

Εμπαπέ: «Αμα έρθω στην Ιταλία θα είναι μόνο για τη Μίλαν» (vid)
SERIE A

14:35 - 28.02.2023

Εμπαπέ: «Αμα έρθω στην Ιταλία θα είναι μόνο για τη Μίλαν» (vid)

Κατά τη διάρκεια των βραβείων της FIFA, ο Κιλιάν Εμπαπέ μεταξύ σοβαρού κι αστείου εκμυστηρεύτηκε πως αν ποτέ του αποφασίσει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στην Ιταλία, θα το κάνει για λογαριασμό της Μίλαν.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι θα θυμούνται την σύγκρουση ανάμεσα στον Τζενάρο Γκατούζο και τον Τζο Τζόρνταν, αφού είναι μια από τις πιο διάσημες στιγμές στην ιστορία του Μίλαν-Τότεναμ. Γιατί συνέβη όμως;

Αν κι ο Τζο Τζόρνταν είχε αγωνισθεί στο παρελθόν με την φανέλα της Μίλαν για δύο χρόνια (1981-83) αυτό δεν εμπόδισε τον Ιταλό μέσο να έρθει σε σύγκρουση μαζί του. Έτσι λοιπόν οι δυο τους είχαν μια κόντρα απ’ τα μέσα της αναμέτρησης, με τον Γκατούζο να αρπάζει τον βοηθό προπονητή της Τότεναμ απ’ το λαιμό.

Στο τέλος της αναμέτρησης ξέσπασε ακόμα ένας άγριος καβγάς μεταξύ των δύο με τους πιο ψύχραιμους να παρεμβαίνουν άμεσα. Ο Γκατούζο μετά από χρόνια που ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν δήλωσε πως νιώθει ντροπή καθέ φορά που βλέπει το βίντεο της σύγκρουσης του με τον Τζόρνταν. Ο Ιταλός μάλιστα είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό πέντε αγώνων μετά το περιστατικό κι αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα της Μίλαν.