Με σκυμμένο κεφάλι έρχεται στο «Καραϊσκάκης» η Γκενκ
i

© SS Twitter

Με σκυμμένο κεφάλι έρχεται στο «Καραϊσκάκης» η Γκενκ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:13 - 05.08.2023

Στον τελευταίο της αγώνα πριν τον Ολυμπιακό, η Γκενκ ηττήθηκε από την Εουπέν με σκορ 1-0, με φόντο τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος Βελγίου.

Λίγα 24ωρα απομένουν για την αναμέτρηση της Γκενκ με τον Ολυμπιακό και οι Βέλγοι αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με... σκυμμένο το κεφάλι. Πιο αναλυτικά, στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος, η αντίπαλος των Πειραιωτών ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Εουπέν

Το απίθανο είναι πως οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως γκολ δεν μπόρεσαν να πετύχουν. Χαρακτηριστικό της υπεροχής της Γκενκ είναι το γεγονός πως η ομάδα του Βράνκεν είχε 28 (!) τελικές και 75% κατοχή. Εντούτοις το τέρμα ήρθε από την απέναντι πλευρά και μάλιστα μόλις στο πρώτο λεπτό. 

Ο Τσάρλς-Κουκ ήταν ο άνθρωπος που σκόραρε για την ομάδα του, ενώ προηγήθηκε μία ωραία ασίστ από τον Γκάρι Μαγκνί. Το σκορ δεν άλλαξε ποτέ και η Γκενκ καλείται να επιστρέψει στις νίκες, στην αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. 

H λίστα του Ολυμπιακού για τα ματς με τη Γκενκ

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε αγωνιστικούς - και δη ευρωπαϊκούς - ρυθμούς, αφού λίγα 24ωρα απομένουν για την πρώτη του επίσημη αναμέτρηση, όσον αφορά τη φετινή σεζόν. Αντίπαλος του η Γκενκ η οποία, μετά τον αποκλεισμό - σοκ από τη Σερβέτ, θα προσπαθήσει να του «κλέψει» το εισιτήριο των playoffs του Europa League.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε γνωστούς τους ποδοσφαιριστής που θα έχει μαζί του στην πρώτη «μάχη» εναντίον των Βέλγων, η οποία θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 10 Αυγούστου. Η λίστα του Ισπανού περιλάμβανε όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ενώ από αυτή απουσίαζαν οι «κομμένοι» ποδοσφαιριστές.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο Ελ Καμπί θα προλάβει να βρεθεί στην εν λόγω λίστα ή αν οι Πειραιώτες θα έχουν μόνη επιλογή τον συμπατριώτη του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στη θέση του σέντερ φορ. Πάντως ο Ολυμπιακός, αν και εφόσον αποκτήσει τον Μαροκινό επιθετικό τα επόμενα 24ωρα, τότε θα μπορεί να τον περιλάβει στις επιλογές του. Ειδικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότηα να προχωρήσουν σε δύο αλλαγές στη λίστα του μέχρι την παραμονή του πρώτου αγώνα με τη Γκενκ.

Αναλυτικά στη λίστα του Ολυμπιακού περιλαμβάνονται οι: Τζολάκης, Πασχαλάκης, Παπαδούδης, Μπα, Πορόζο, Φρέιρε, Ρέτσος, Ντόι, Ραμόν, Ροντινέι, Ανδρούτσος, Κίνι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά, Χουάνγκ, Αλεξανδρόπουλος, Μπουχαλάκης, Μπιέλ, Φορτούνης, Καρβάλιο, Μασούρας, Βρουσάι και Ελ Αραμπί