Ο «μοιραίος» με τον Παναθηναϊκό αποχωρεί και βάζει στα ταμεία της Μαρσέιγ 18 εκατομμύρια ευρώ

Ματέο Γκεντουζί

i

©Intime

Ο «μοιραίος» με τον Παναθηναϊκό αποχωρεί και βάζει στα ταμεία της Μαρσέιγ 18 εκατομμύρια ευρώ

Κώστας Τσιακλής 15:05 - 27.08.2023

Ο Ματέο Γκεντουζί βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από τη Μαρσέιγ αφού οι Μασσαλοί συμφώνησαν με τη Λάτσιο για την παραχώρηση του.

Η Λάτσιο έφτασε σε συμφωνία με τη Μαρσέιγ για την απόκτηση του Ματεό Γκεντουζί. Οι Γάλλοι μπορεί να έμειναν εκτός Champions League εξαιτίας του Γάλλου μέσου ωστόσο θα λάβουν από αυτόν 18 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα επιπρόσθετα μπόνους. 

Η Λάτσιο θέλει να ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή μετά τη φυγή του Σερχέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς που αποκτήθηκε από την Αλ Χιλάλ με 40 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι πήρε ως ελεύθερο τον Ντάιτσι Καμάντα για τη θέση του επιθετικού μέσου ωστόσο θέλει να ενισχυθεί και στα χαφ. 

Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Λάτσιο έφτασε σε συμφωνία με τη Μαρσέιγ για την αγορά του Ματέο Γκεντουζί. Οι Λατσιάλι θα βγάλουν από τα ταμεία τους συνολικά 18 εκατομμύρια ευρώ, με τα 13 από αυτά να είναι εγγυημένα ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν με τη μορφή των μπόνους. Επίσης οι Μασσαλοί θα έχουν 10% ποσοστό μεταπώλησης. Πλέον οι συζητήσεις εστιάζονται σε προσωπικό επίπεδο με τον Γάλλο μέσο ενώ σύμφωνα με τον Ρομάνο, τα ιατρικά είναι κλεισμένα για την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκεντουζί ήταν ο μοιραίος για τη Μαρσέιγ στο δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον τρίτο προκριματικό του Champions League. Αρχικά ο 24χρονος υπέπεσε σε πέναλτι στο 90+7' και έδωσε την ευκαιρία στον Φώτη Ιωαννίδη να ευστοχήσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Ακολούθως το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και ο Γκεντουζί ήταν ο μοναδικός που αστόχησε και έτσι οι «πράσινοι» έφυγαν από τη Γαλλία με την πρόκριση. 

Ο Γκεντουζί βρίσκεται στη Μαρσέιγ από τον Ιούλιο του 2021. Αρχικά εντάχθηκε εκεί ως δανεικός από την Άρσεναλ και στη συνέχεια αποκτήθηκε με 11 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γάλλος έφτασε τις 103 συμμετοχές με τους Μασσαλούς και έχει απολογισμό 10 γκολ και 19 ασίστ. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε τέσσερις αναμετρήσεις ως αλλαγή.