Η Παρί... επέστρεψε και «καθάρισε» τη Λανς, πάτησε κορυφή η Μαρσέιγ
i

© Photo by Xavier Laine/Getty Images

Η Παρί... επέστρεψε και «καθάρισε» τη Λανς, πάτησε κορυφή η Μαρσέιγ

Sportal newsroom 00:17 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:30 - 27.08.2023

Το πρώτο της «τρίποντο» πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε με 3-0 της Λανς στο «Παρκ ντε Πρενς», ενώ νωρίτερα η Μαρσέιγ νίκησε με 2-0 την Μπρεστ και ανέβηκε στην κορυφή της Ligue 1.

Επιτέλους νίκη για την Παρί Σεν Ζερμέν, που πραγματοποίησε την πρώτη της πειστική εμφάνιση και έκανε «σεφτέ» στη Ligue 1, νικώντας με 3-1 της Λανς στο «Παρκ Ντε Πρενς», με τον Κιλιάν Εμπαπέ να σκοράρει δις.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ασένσιο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ.

Στην επανάληψη ο Κιλιάν Εμπαπέ το πήρε πάνω του. Ο Γάλλος σούπερ σταρ αρχικά «χτύπησε» στο 52', διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 90+1' μετά από ασίστ του Ρούιθ, έγραψε το 3-0, το οποίο όμως δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στην εκπνοή του ματς, με τον Γκιλαβογκί να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Νωρίτερα η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε ξανά την έδρα της στο ξεκίνημα του γαλλικού πρωταθλήματος και με το 2-0 επί της Μπρεστ «έπιασε» τη Μονακό στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας, μετά από τρεις αγωνιστικές. 

Γκολ και θέαμα στην ισόπαλη ματσάρα μεταξύ Ναντ και Μονακό
LIGUE 1

00:43 - 26.08.2023

Γκολ και θέαμα στην ισόπαλη ματσάρα μεταξύ Ναντ και Μονακό

Σε ένα άκρως «χορταστικό» παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Γαλλικής Ligue 1, Ναντ και Μονακό ήρθαν ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα και τους «Μονεγάσκους» να συνεχίζουν αήττητοι.

Στο 4΄ ο Μπεμπά και στο 65΄ ο Σαρ ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Μαρθελίνο, η οποία έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να πάρει το δεύτερο φετινό της «τρίποντο» κόντρα στην Μπρεστ, που προερχόταν από δύο σερί νίκες.