Kαλύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Γκουντογκάν

Ιλκάι Γκουντογκάν

i

©printscreen

Kαλύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Γκουντογκάν

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν αναδείχτηκε καλύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς μετά την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Ιαπωνίας, ο Ιλκάι Γκουντογκάν βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής του έτους. O 32χρονος κατέκτησε το «τρεμπλ» στην Αγγλία με τη φανέλα της Σίτι και το φετινό καλοκαίρι, αποχώρησε από τους «Πολίτες», έπειτα από επτά χρόνια.

Ο Γκουντογκάν αποτέλεσε ένα σημαντικό «όπλο» στα πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα τα προηγούμενα χρόνια και εξελίχθηκε σε έναν ποδοσφαιριστή που έκανε τα πάντα στο γήπεδο, τόσο στον επιθετικό, όσο και στον αμυντικό τομέα. Ένας παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά, που χρίσθηκε αρχηγός σε Σίτι και Εθνική Γερμανίας. Φόρεσε τη φανέλα των «Σίτιζενς» 304 φορές, σημειώνοντας 60 γκολ και 40 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με την Εθνική του ομάδα, έχει αγωνιστεί 67 φορές, έχοντας πετύχει 17 τέρματα.

Η φετινή σεζόν τον βρίσκει στην Μπαρτσελόνα, στην οποία όπως είναι λογικό θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής για να φτάσει στα γνωστά επίπεδα του. Εξάλλου, αλλάζει περιβάλλον μετά από επτά χρόνια, στα οποία μάλιστα ακολουθούσε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού, λόγω της παρουσίας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Παρόλα αυτά έχει ήδη μοιράσει 2 ασίστ στα 4 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος και έπεται συνέχεια. Θυμίζουμε το παιχνίδι απέναντι στην Ιαπωνία είναι φιλικό και όχι επίσημο, όπως των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομάδων για τα προκριματικά του EURO 2024, καθώς η Γερμανία ως «οικοδέσποινα», περνάει αυτόματα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.