Ο Γουόκερ ενημέρωσε τον Γκουαρδιόλα πως θέλει να πάει στη Μπάγερν

Κάιλ Γουόκερ

i

©printscreen

Ο Γουόκερ ενημέρωσε τον Γκουαρδιόλα πως θέλει να πάει στη Μπάγερν

Κώστας Τσιακλής 12:35 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 20.07.2023

Ο Κάιλ Γουόκερ φέρεται να ενημέρωσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα πως θέλει να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι και να πάει στη Μπάγερν Μονάχου.

Όλο και πιο κοντά στη Μπάγερν Μονάχου φέρεται να είναι ο Κάιλ Γουόκερ. Ο Άγγλος ακραίος αμυντικός ενημέρωσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα πως θέλει να αποχωρήσει και να μεταγραφεί στους «Βαυαρούς». Πάντως συμφωνία μεταξύ της Μπάγερν και της Μάντσεστερ Σίτι ακόμα δεν υπάρχει.

Η Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποίησε μια ονειρική σεζόν την περασμένη χρονιά αφού έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ (Champions League, Premier League, Κύπελλο Αγγλίας), κάτι που είχε κάνει μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999.

Πάντως αυτή η σεζόν δεν φαίνεται να ξεκινάει και με τον καλύτερο τρόπο για τους «πολίτες» αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν έχει ήδη αποχωρήσει για χάρη της Μπαρτσελόνα ενώ ο Ριγιάντ Μαχρέζ βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Αχλί.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Κάιλ Γουόκερ του ανακοίνωσε την επιθυμία του να αποχωρήσει και να μεταγραφεί στη Μπάγερν Μονάχου. Αυτό επιβεβαιώνει ο δημοσιογράφος του γερμανικού Sky Sport, Φλοριάν Πλέτενμπεργκ, ο οποίος προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων. Η πρώτη πρόταση της Μπάγερν θα ακολουθήσει πάντως σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γουόκερ βρίσκεται στην Ιαπωνία με την αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι για το κύριο μέρος της προετοιμασίας της ομάδας. Η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει πρόβλημα με αυτό αφού όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές το γνώριζαν. Ο Γουόκερ έχει συμφωνήσει σε προσωπικούς όρους με τους Γερμανούς και το συμβόλαιο του θα έχει διάρκεια μέχρι το 2025 ενώ θα υπάρχει και η επιλογή ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο.

Ο Γουόκερ βρίσκεται στη Μάντσεστερ Σίτι από τον Ιούλιο του 2017 όταν και αποκτήθηκε με περίπου 53 εκατομμύρια ευρώ από την Τότεναμ. Έκτοτε ο 33χρονος πραγματοποίησε 254 συμμετοχές, με απολογισμό έξι γκολ και 18 ασίστ. Επιπλέον έχει κατακτήσει 14 τρόπαια με τη φανέλα του συλλόγου με αποκορύφωμα φυσικά το φετινό τρεμπλ.