Ανω κάτω η La Liga με την διαιτησία: Η Γρανάδα μίλησε για ληστεία μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο - «Πώς δεν είναι πέναλτι;»

Γρανάδα - Ατλέτικο

i

PrtScr

Ανω κάτω η La Liga με την διαιτησία: Η Γρανάδα μίλησε για ληστεία μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο - «Πώς δεν είναι πέναλτι;»

Κώστας Τόπας 09:48 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 23.01.2024

Δύσκολα περνάει αγώνας στην Ισπανία χωρίς οι αποφάσεις του VAR να προκαλούν συζήτηση. Αυτή τη φορά το βράδυ της Δευτέρας (22/01) συνέβη ξανά στο Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Γρανάδα γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 1-0 από την Ατλέτικο, μετά το γκολ που σημείωσε ο Άλβαρο Μοράτα. Στην τελική φάση οι Ανδαλουσιάνοι θεώρησαν ότι δικαιούνταν πέναλτι. Στα μάτια τους, ο αμυντικός της Ατλέτικο, Χοσέ Μαρία Χιμένες χρησιμοποίησε τα χέρια του για να επιστρέψει την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του, Γιαν Όμπλακ.

«Όλοι το είδαν, γιατί αυτό δεν είναι πέναλτι;». είπε αμέσως μετά ο τερματοφύλακας της Γρανάδας, Αουγκουστίν Μπαταλά μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Ο προπονητής Αλεξάντερ Μεντίνα πίστευε επίσης ότι η Γρανάδα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση. Πίστευε ότι το γκολ του Μοράτα έπρεπε να ακυρωθεί λόγω οφσάιντ. «Είμαστε θυμωμένοι για το πώς πήγε το ματς. Θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαμε πάρει την ισοπαλία. Οι διαιτητικές αποφάσεις δεν μας πήγαν. Αυτές είναι αποφάσεις που απαιτούν πολύ προσεκτική εξέταση, αλλά αν το VAR είναι εναντίον σου...».

Ο προπονητής της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, ήταν πιο ήπιος για τη διαιτησία στη συνέντευξη Τύπου του. «Πιστεύω ότι το VAR εξακολουθεί να βοηθάει, αν και μερικές φορές δεν το έχει κάνει. Όμως η πίεση στους διαιτητές είναι μεγάλη, το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο γρήγορο. Είναι όλα πολύ ακριβή. Πρέπει να βοηθήσουμε και τους διαιτητές, δεν τους είναι εύκολο. Το VAR είναι εκεί για να τους βοηθήσει, οι υπεύθυνοι του πρέπει να προσπαθήσουν να το βελτιώσουν».

Ο Σιμεόνε δεν θέλησε να μιλήσει για τη διαμάχη στο Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμερία «Το ποδόσφαιρο δεν είναι δύο ή τρεις ομάδες», ήταν η απάντησή του. «Έχει ήδη αρκετό θόρυβο. Ολοι κάνουμε λάθη. Το γκολ του Σαούλ ακυρώθηκε επίσης οριακά. Υπάρχουν πολλές σύνθετες στιγμές σε έναν αγώνα. Αλλά συνεχίζω να πιστεύω στο VAR, γιατί βοηθάει τους διαιτητές, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε πάντα καλά».