Η Λιόν επικράτησε του Στρασβούργου και παρέμεινε ανοικτό το όνειρο της Ευρώπης

Μπράντλει Μπάκολα

i

©Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Η Λιόν επικράτησε του Στρασβούργου και παρέμεινε ανοικτό το όνειρο της Ευρώπης

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:53 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 29.04.2023

Η Λιόν επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 κόντρα στο Στρασβούργο, για την 33η αγωνιστική της Ligue 1.

Η Λιόν επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 επί του Στρασβούργου για την 33η αγωνιστική της Ligue 1, παραμένοντας στην 7η θέση με 53 βαθμούς, ενώ το Στρασβούργο έμεινε στη 15η θέση με 32 πόντους.  

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ. Στο 21' ο Μόργκαν Σανσόν έβαλε σε θέση οδηγού το Στρασβούργο, μετά από σουτ που πέτυχε μέσα από τη περιοχή. Μετά από δεκαεφτά λεπτά η Λιόν ισοφάρισε με τον Καστέλο Λουμπέκα. Την ανατροπή στο σκορ πέτυχε στο 36' ο Μαξένς Κακερέ, ο οποίος μετά από ασίστ του Ενρίκε, και εκείνος νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με ένα εξαιρετικό σουτ στην κάτω δεξιά γωνία. Έτσι με αυτό το τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-1, υπέρ της Λιόν

Στην επανάληψη η ομάδα του Λοράν Μπλαν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει στο 2-1.  Ωστόσο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού η Λιόν έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Καστέλο Λουμπέκα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.