Η τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του Κριστιάν Ατσού - Το γκολ που αποδείχθηκε μοιραίο (vid)
i

Κριστιάν Ατσού/ Photo By Mark Fletcher/ MI News/ NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Η τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του Κριστιάν Ατσού - Το γκολ που αποδείχθηκε μοιραίο (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:15 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 18.02.2023

Ένα γκολ κράτησε τον Κριστιάν Ατσού στην Τουρκία με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην γειτονική χώρα την ώρα του φονικού σεισμού.

Ο Κριστιάν Ατσού είναι ανάμεσα στα χιλιάδες θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Ο 31χρονος Γκανέζος μεσοεπιθετικός της Χατάισπορ  βρέθηκε τελικά νεκρός στα συντρίμμια κτηρίου στο Χατάι όπως επιβεβαίωσε το Σάββατο (18/2) ο μάνατζερ του, Μουράτ Ουζουνμεχμέτ μέσω του twitter. 

Όπως αποκάλυψε σε ραδιoφωνικό σταθμό της Τουρκίας ο διευθυντής της Χατάισπορ, Φατίχ Ιλέκ ο 31χρονος μεσοεπιθετικός είχε προγραμματίσει να φύγει από τη χώρα με πτήση στις 11 το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή, 5,5 ώρες πριν τον φονικό σεισμό.

Το γκολ, όμως, που πέτυχε ο Κριστιάν Ατσού το ίδιο βράδυ στον αγώνα της Χατάισπορ με την Κασίμπασα, έκανε τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή να αλλάξει την απόφασή του να και να παραμείνει στην Τουρκία. Δεν γνώριζε πως σε λίγες ώρες θα έχανε τη ζωή του από το φονικό σεισμό. Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας. 

«Ο Ατσού είχε πει στον προπονητή μας ότι ήθελε χρόνο στο γήπεδο πριν τον αγώνα με την Γκαζιαντέπ. "Μπορώ να φύγω αν βρω μια ομάδα;" είχε ρωτήσει. Ο Βολκάν Ντεμιρέλ είχε κάνει δεκτό το αίτημά του. Δεν έπαιξε τελικά με την Γκαζιαντέπ αλλά πέτυχε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Κασίμπασα. Στην πραγματικότητα επρόκειτο να ταξιδέψει για να συναντήσει την οικογένειά του. Αλλα όταν έπαιξε καλά και σκόραρε, ακύρωσε το εισιτήριο. Ο σεισμός σημειώθηκε στην πιο ευτυχισμένη ημέρα του. Θα επιβιβαζόταν σε πτήση στις 11 το βράδυ. Ακύρωσε το εισιτήριο και ο σεισμός χτύπησε στις 4 τα ξημερώματα. Πρόκειται για μια απόλυτη τραγωδία», αποκάλυψε ο Ιλέκ