«Η Φενέρμπαχτσε θα κρατήσει τον Ακαϊντίν»

Σαμέτ Ακαϊντίν

i

Intime

«Η Φενέρμπαχτσε θα κρατήσει τον Ακαϊντίν»

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:34 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 25.03.2024

Τουρκικό δημοσίευμα αποκαλύπτει τη στάση της Φενέρμπαχτσε για τον Σαμέτ Ακαϊντιν, εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς για τον Τούρκο κεντρικό αμυντικό.

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο Φατίχ Τερίμ. Ο πιο διάσημος Τούρκος προπονητής, στον οποίο ο Ακαϊντίν είχε εμπιστοσύνη ότι θα τον διαχειριστεί σωστά και θα του δώσει ευκαιρίες.

Ο δεύτερος ήταν ο παραγκωνισμός του από τον Ισμαέλ Καρτάλ στη Φενέρμπαχτσε. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε βασικός με την Τουρκία στα προκριματικά του Euro 2024 τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και επειδή ονειρεύεται να συμπεριληφθεί στην 23άδα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Ακαϊντίν δεν ήθελε να μείνει στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και να κάθεται στον πάγκο.

Τα δεδομένα με ελεύθερους και δανεικούς: Τι ισχύει για Ντραγκόβσκι, Χουάνκαρ, Ακαϊντίν και άλλους επτά παίκτες του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:23 - 25.03.2024

Τα δεδομένα με ελεύθερους και δανεικούς: Τι ισχύει για Ντραγκόβσκι, Χουάνκαρ, Ακαϊντίν και άλλους επτά παίκτες του Παναθηναϊκού

Το Sportal αναλύει τι ισχύει με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου ή αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι είναι μετέωροι.

Κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε στην Κωνσταντινούπολη, όπως είχε εξηγήσει ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ισμάελ Καρτάλ. Οπότε, ο Ακαϊντίν προτίμησε την... ξενιτιά μέσω του δανεισμού στον Παναθηναϊκό, για να μην θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Euro 2024.Σε αν

Σε αντίθεση με τον Καρτάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Βιτσέντζο Μοντέλα, εκτιμά απεριόριστα τον Ακαϊντίν και τον χρησιμοποίησε βασικό για 90 λεπτά στο φιλικό της Τουρκίας με την Ουγγαρία. Ο Ιταλός παρότι υπολογίζει στις υπηρεσίες πρωτοκλασάτων στόπερ όπως ο Σογιουντσού, στηρίζει τον ποδοσφαιριστή του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός στη συμφωνία του με τη Φενέρμπαχτσε για τον δανεισμό του Ακαϊντίν, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει οψιόν αγοράς 4 εκατομμυρίων ευρώ και να τον αποκτήσει. Ωστόσο, όπως εξήγησε το Sportal, η καταβολή του αντιτίμου από τους «πράσινους» συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες και ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός τον Ιούνιο θα επαναπατριστεί.

Παράλληλα, τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Φενέρμπαχτσε έχει αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τον Ακαϊντίν, στην ενδεχόμενη επιστροφή του. Με την απόφαση να προβλέπει την παραμονή του έμπειρου άσου στα «καναρίνια», επειδή θα φύγουν άλλοι παίκτες από τα μετόπισθεν.

Ο πρώτος ο οποίος οδεύει στην έξοδο του «Σουκρού Σαράτσογλου» είναι ο Ιταλός Λεονάρντο Μπονούτσι. Να θυμίσουμε ότι λόγω της μεταγραφής του πρώην αρχηγού της Γιουβέντους, ο Ακαϊντίν ήρθε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες. Ο δεύτερος είναι ο συμπατριώτης του Ακαϊντίν, Σερντάρ Αζίζ.

Οπότε, αφού δύο αμυντικοί θα φύγουν, ο Ακαϊντίν είναι ιδανική και δοκιμασμένη λύση για να επανδρώσει το κέντρο της άμυνας. Άλλωστε, η Φενέρ αγόρασε τον διεθνή Τούρκο άσο τον Ιανουάριο του 2023 με 3,7 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να αποσβέσει την επένδυση της...