Τα δεδομένα με ελεύθερους και δανεικούς: Τι ισχύει για Ντραγκόβσκι, Χουάνκαρ, Ακαϊντίν και άλλους επτά παίκτες του Παναθηναϊκού

Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι

i

Intime

Τα δεδομένα με ελεύθερους και δανεικούς: Τι ισχύει για Ντραγκόβσκι, Χουάνκαρ, Ακαϊντίν και άλλους επτά παίκτες του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:23 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 25.03.2024

Το Sportal αναλύει τι ισχύει με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου ή αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι είναι μετέωροι.

O Παναθηναϊκός διατηρεί στο δυναμικό του αρκετούς ποδοσφαιριστές με ορίζοντα συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι. Είτε πρόκειται για παίκτες με συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024, είτε για δανεικούς μέχρι το τέλος της σεζόν. Το Sportal καταγράφει τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή για τον καθένα ξεχωριστό,  με την υποσημείωση πως οι συνθήκες μπορούν να μεταβληθούν μέχρι τον Μάιο…

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Η σχέση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τον Παναθηναϊκό έχει ήδη τελειώσει. Ο Ιταλός προπονείται μόνος του και περιμένει να αποδεσμευτεί, για να ενταχτεί στην επόμενη ομάδα του. Κατά τα φαινόμενα, ο Μπρινιόλι θα μετακομίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΜΠΑΡΤΛΟΜΙΕΪ ΝΤΡΑΓΚΟΒΣΚΙ: Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι αναπληρώνει επάξια τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και ένας τερματοφύλακας 27 ετών, έχει μεγάλα περιθώρια πρόοδου. Ο Πολωνός έχει έρθει με εξάμηνο δανεισμό από τη Σπέτσια και με ρήτρα εξαγοράς 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο Τριφύλλι σκοπεύουν να διαπραγματευτούν με τους Ιταλούς για να μειώσουν το αντίτιμο, αφού έχουν πειστεί από τις ικανότητες του Ντραγκόβσκι.

ΤΙΝ ΓΕΝΤΒΑΪ: Ο Τιν Γεντβάι είχε δύο περιόδους. Διακρίθηκε από αστάθεια και επιπολαιότητα μέχρι τα Χριστούγεννα, και εντυπωσίασε μετά την Πρωτοχρονιά και μέχρι τον τραυματισμό του. Ο Κροάτης είναι δανεικός από τη Λοκομοτίβ Μόσχας με οψιόν αγοράς 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η τωρινή σκέψη των «πράσινων» είναι να κρατήσουν τον 28χρονο στόπερ στο Κορωπί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΡΑΣ: Το συμβόλαιο του Γιάννη Κώτσιρας λήγει τον Ιούνιο και ανέκαθεν επικρατούσε η εντύπωση πως ήταν ένα χρήσιμο μέλος του ροτέισον. Όμως με τον Τερίμ ο Αρκάς δεξιός μπακ «απογειώθηκε» και σε άλλους ρόλους. Παρότι δεν έχει γνωστοποιηθεί, προκύπτει ότι από το Τριφύλλι έχουν συμφωνήσει με την πλευρά του Κώτσιρα και οι ανακοινώσεις αναμένονται μετά τη λήξη της σεζόν.

ΧΟΥΑΝΚΑΡ: Ο Χουάνκαρ είχε ανανεώσει πριν δύο χρόνια και στις 30/6/2024 εξαντλείται η διετής ανανέωση. Από το club δεν έχουν μιλήσει με τον Ισπανό αριστερό μπακ και παρότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, οι συνθήκες δεν ευνοούν την παραμονή του παίκτη στο «Καλαφάτης». Με βασικές ανασταλτικές παράμετρους την ηλικία των 34 ετών και την ευπάθεια του Χουάνκαρ στον τραυματισμούς.

ΜΠΕΡΝΑΡ: Ο Μπερνάρ διανύει το πιο παραγωγικό διάστημα του με τον Παναθηναϊκό, κατά παράδοξο τρόπο όσο πλησιάζει το τέλος της συνεργασίας τους. Η Ατλέτικο Μινέιρο έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ο οποίος τον Ιούνιο μετακομίζει στο Μπέλο Οριζόντε.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΠΑΛΑΣΙΟΣ: Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος είναι από τους πιο επιδραστικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, σε όλους τους τομείς. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν έχουν εντατικές επαφές για να συμφωνήσουν με τον Τούκου, ο οποίος μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου. Ο Αργεντινός εξτρέμ ζητά τριετές συμβόλαιο με αποδοχές που αγγίζουν τις 900.000 ευρώ, απαιτήσεις που δεν θα καλυφθούν από το Τριφύλλι. Για την ώρα, το διαζύγιο μοιάζει αναπόφευκτο.

ΣΑΜΕΤ ΑΚΑΪΝΤΙΝ: Ο Σαμέτ Ακαϊντίν αναμένεται να επιστρέψει στη Φενέρμπαχτσε τον Ιούνιο, αφού η ρήτρα εξαγοράς των 4 εκατομμυρίων ευρώ είναι μεγάλη και ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να την πληρώσει.

ΒΙΤΟΡ ΟΥΓΚΟ: Ο Βίτορ Ούγκο ανήκει στη βραζιλιάνικη Μπαΐα και αγωνίζεται δανεικός στον Παναθηναϊκό. Βάση της συμφωνίας που έχει συνάψει ο Παναθηναϊκός, διατηρεί οψιόν αγοράς που ενεργοποιείται υποχρεωτικά, εφόσον ο Βραζιλιάνος στόπερ συμπληρώσει έναν αριθμό συμμετοχών. Όμως, οι λεπτομέρειες του deal δεν έχουν αποκαλυφθεί.

ΖΕΚΑ: Ο Ζέκα επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να ολοκληρώσει την καριέρα του και έπειτα να πάρει πόστο στην ομάδα. Ο Πορτογάλος απέδειξε στην πράξη πως είναι μία πολύτιμη εφεδρεία, κλήθηκε ξανά στην Εθνική και σκέφτεται σοβαρά να συνεχίσει για άλλον έναν χρόνο. Από τον σύλλογο δεν έχουν αντίρρηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.