«Σκούρα» τα πράγματα για τον Κένι μετά την ήττα από την Ελλάδα

Στίβεν Κένι

i

©Intime

«Σκούρα» τα πράγματα για τον Κένι μετά την ήττα από την Ελλάδα

Κώστας Τσιακλής 20:43 - 14.10.2023

Ο προπονητής της Ιρλανδίας, Στίβεν Κένι, δέχεται μεγάλη κριτική μετά και την ήττα από την Εθνική Ελλάδας και είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία μετά το τέλος των προκριματικών.

Η Ελλάδα πέρασε νικηφόρα από την Ιρλανδία και συνεχίζει να κυνηγάει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Ταυτόχρονα αυτή η επιτυχία δημιουργεί προβλήματα στον προπονητή των Ιρλανδών, Στίβεν Κένι, ο οποίος δέχεται μεγάλη κριτική.

Η Εθνική Ελλάδας ήταν εξαιρετική και επικράτησε με 0-2 της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο και συνεχίζει να πιέζει για πρόκριση στο Euro 2024. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί για την Ιρλανδία που έμεινε και μαθηματικά εκτός της τελικής φάσης της διοργάνωσης. Η εξέλιξη αυτή μαζί με την ήττα από τη «γαλανόλευκη» δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα στον Στίβεν Κένι που δέχεται μεγάλη κριτική από οπαδούς, μέσα και πρώην ποδοσφαιριστές. 

Ενδεικτικό αυτού είναι και η ανάλυση της Irish Times, η οποία αναφέρει: «Το όνειρο του Στίβεν Κέλι έχει καταρρεύσει. Όλα χάθηκαν. Ενόψει του αγώνα, ποτέ δεν αφορούσε τον ίδιο τον αγώνα, αλλά για το μέλλον του Κέλι. Υπήρχαν εικασίες για αυτό εδώ και μήνες. Δεν θα υπάρξει παραμυθένια λύση». Αυτό το σχόλιο έρχεται προφανώς μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, Τζόναθαν Χιλ, που είχε πει πως θα υπάρξει συνάντηση με τον προπονητή της Ιρλανδίας μετά το τέλος των προκριματικών.

Μεγάλη κριτική έκανε και ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι και της Ιρλανδίας φυσικά, Ρίτσαρντ Νταν, που δήλωσε τα εξής στη Virgin Media Sport: «Δεν μπορώ να βρω θετικές πτυχές για την Ιρλανδία. Ήταν κακό, πολύ κακό. Είναι απίστευτο πόσο μακριά έχουμε πέσει τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Φαινόταν σαν η Ελλάδα να ήταν έτη φωτός μπροστά μας».

Ο αναγεννημένος Μασούρας σκοράρει κατά ριπάς και είναι το μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα του Πογέτ (vid)
EURO

18:05 - 14.10.2023

Ο αναγεννημένος Μασούρας σκοράρει κατά ριπάς και είναι το μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα του Πογέτ (vid)

Ο Γιώργος Μασούρας, διανύει ίσως την καλύτερη φόρμα της καριέρας του τους τελευταίους μήνες, έχοντας μόνιμη σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα, δίνοντας λύσεις στην Εθνική και κάνοντας τους επικριτές του να... σιγήσουν.

Ο ίδιος ο Κένι πάντως είχε εκφράσει την απογοήτευση του για το αποτέλεσμα με την Ελλάδα. «Φυσικά είμαστε πολύ απογοητευμένοι, ξέραμε ότι ήμασταν σε έναν όμιλο "θανάτου" με τη Γαλλία και την Ολλανδία, αλλά κάναμε μερικές μεγάλες μονομαχίες εναντίον τους. Δεν μπορείς να χάσεις από την Ελλάδα μπροστά στο δικό σου κοινό», είπε χαρακτηριστικά.