Και δεύτερος νεκρός δημοσιογράφος στο Κατάρ μέσα σε λίγα 24ωρα
i

Αλ Μισλάμ/ © Gulf Times, viaTwitter

Και δεύτερος νεκρός δημοσιογράφος στο Κατάρ μέσα σε λίγα 24ωρα

Πάνος Μαλακτάρης • 15:15 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Αλ Μισλάμ, φωτορεπόρτερ του δικτύου Αλ Κας ανακοινώθηκε πως έχασε τη ζωή του, χωρίς λεπτομέρειες για τα αίτια του χαμού του να βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο 24ωρα από την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Γουόλ, ο οποίος αναφέρεται πως υπέστη καρδιακή προσβολή στο στάδιο της Λουσάιλ όπου είχε βρεθεί να καλύψει το Αργεντινή- Ολλανδία. Έτσι λοιπόν τώρα έρχεται ένα tweet του Gulf Times του Κατάρ, το οποίο-κάπως κοφτά-αναφέρει: «Ο φωτορεπόρτερ του δικτύου Αλ Κας, Αλ Μισλάμ, πολίτης του Κατάρ, πέθανε ξαφνικά ενώ κάλυπτε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζουμε στη συχγώρεσή του από τον Αλάχ και στέλνουμε τα θερμότερα συλληπητήριά μας στην οικογένειά του».   

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές σχετικά με το τι οδήγησε στον θάνατό του, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι ψίθυροι που έχουν αρχίσει να ακούγονται σχετικά. Ένας εκ των οποίων εγείρει ερωτήματα και ζητά-όσο αυτό είναι ασφαλώς εφικτό-να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του χαμού του Αμερικανού δημοσιογράφου, δεν είναι άλλος από τον αδερφό του, Έρικ Γουόλ

Ο Έρικ, ανοιχτά δηλωμένος γκέι, είχε αναφερθεί στο γεγονός της προσαγωγής του εκλιπόντος πριν μέρες, όταν και πήγε να καλύψει έναν αγώνα φορώντας μια μπλούζα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, λέγοντας πως «ο αδερφός μου αρχικά το έκανε για να στηρίξει έμμεσα εμένα». Αυτό ασφαλώς και είχε γίνει αντιληπτό από τους υπεύθυνους ασφαλείας του σταδίου και ακολούθησε η-προσωρινή-κράτησή του, με τον θάνατό του να ακολουθεί σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα. Επιπλέον, δηλώνει σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο βίντεο πως δεν θεωρεί τυχαίο το χαμό του αδερφού του, αναφέροντας πως ήταν υγιής και ζητώντας βοήθεια από όποιον μπορεί να βοηθήσει. 

Σημαντική-πιθανόν-λεπτομέρεια, ο Τζον Γουόλ ήταν ένας εκπρόσωπος της λεγόμενης «μαχόμενης» δημοσιογραφίας, αναφερόμενος πολλές φορές στα γραπτά του σε διάφορες κοινωνικές αδικίες, στηρίζοντας παράλληλα την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως είχε πολλές φορές κριτικάρει την οργανωτική επιτροπή του μουντιάλ του Κατάρ για τους θανάτους τόσων πολλών εργατών κατά την κατασκευή των γηπέδων. Παράλληλα, είχε επίσης στηλιτεύσει τους αρμόδιους της FIFA για υποθέσεις διαφθοράς, ενώ είχε απολυθεί από το Sports Illustrated όπου και εργαζόταν λόγω της προσπάθειάς του να αντιταχθεί σε περικοπές μισθών από μεριάς της διοίκησης. 

Ευχή όλων μας να μην έχουμε κανένα παρόμοιο περιστατικό μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή που ολοκληρώνεται η διοργάνωση, καθώς και να είναι εντελώς συμπτωματικά και πραγματικά άσχετα μεταξύ τους τα προαναφερθέντα περιστατικά.