Πώς ο Κάλενς «βραχυκύκλωσε» τον Ιωαννίδη

Αλεξάντερ Κάλενς & Φώτης Ιωαννίδης

i

©Intime

Πώς ο Κάλενς «βραχυκύκλωσε» τον Ιωαννίδη

Κώστας Τόπας 10:06 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 26.04.2024

Ο Αλεξάντερ Κάλενς πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, βγάζοντας εκτός αγώνα τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος αποτελεί εκ των κορυφαίων επιθετικών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ η οποία είχε σε τρομερή βραδιά τους Ελίασον (δύο γκολ), Πόνσε (ένα γκολ και δοκάρι), Πινέδα (συμμετοχή στο 1-0 και 3-0 κι ένα δοκάρι) σμπαράλιασε τον Παναθηναϊκό, ξέφυγε στο +4, πήρε και την ισοβαθμία με τους «πράσινους» και πλέον είναι πιο κοντά στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Σουηδός έφτασε τα οκτώ στο τρέχον πρωτάθλημα. Με αυτόν τον τρόπο, έσπασε κι ατομικό ρεκόρ, αφού περισσότερα -συγκεκριμένα επτά- είχε μόνο με τη φανέλα της Νιμ στη Ligue 2 το 2021/22. Εκτός όμως από τον Νίκλας Ελίασον, ένας ακόμη πρωταγωνιστής για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Αλεξάντερ Κάλενς, ο οποίος έκανε ένα συγκλονιστικό ματς απέναντι στους «πράσινους», εξουδετερώνοντας μάλιστα και τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι από τους πιο φορμαρισμένους Έλληνες επιθετικούς.

Το απόλυτο στις μονομαχίες

Ο 31χρονος Περουβιανός στόπερ πήρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, φανέλα βασικού κι έδειξε ότι ως παρτενέρ του Ντομαγκόι Βίντα τα πηγαίνει περίφημα. Το βράδυ της Τετάρτης (24/04) το έργο του δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς είχε ως πρωταρχικό στόχο να περιορίσει και να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη, τον Ιωαννίδη. Εναν εκ των κορυφαίων, για τη φετινή σεζόν, του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους» ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Κάλενς, καθώς τελείωσε έχοντας 100% επιτυχίας σε όλες τις αμυντικές του προσπάθειες στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα και στις 12 μονομαχίες που έδωσε στο ντέρμπι βγήκε νικητής, χωρίς να χάσει ούτε μία. Επιπλέον, είχε οκτώ τάκλιν κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών που αγωνίστηκε. Μόνο ο Περουβιανός και ο Αραούχο είχαν τόσα.

Ανίκητος και στον αέρα

Επιπλέον, εκτός από τα παραπάνω, ο Κάλενς ήταν ανίκητος και στον «αέρα», καθώς, χάρη στο ύψους του, 1,86, μέτρησε 4/5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες. Κι όλα αυτά ενώ την περασμένη αγωνιστική, απέναντι στον Άρη, ο έμπειρος στόπερ δεν πραγματοποίησε και την καλύτερη του εμφάνιση, ειδικά στον συγκεκριμένο τομέα, όπου και μέτρησε 1/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Επιπλέον, απέναντι στους «πράσινους», ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός είχε τρία κλεψίματα, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο δύσκολα στους αντιπάλους του, να φτάσουν στην περιοχή της Ένωσης, διατηρώντας στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας παιχνίδι από πίσω για την ομάδα του.

Κορυφαίος και στο δημιουργικό κομμάτι

Εκτός από το ανασταλτικό κομμάτι, ο Κάλενς συνέβαλε τα μέγιστα και στη δημιουργία παιχνιδιού για την ΑΕΚ. Με τις 62 επαφές που είχε με την μπάλα, κατέγραψε 85% ευστοχία στις κοντινές μεταβιβάσεις του, έχοντας 39/46 αλλά και 4/7 μακρινές πάσες.

Ο Περουβιανός στόπερ μπορεί να ήρθε ως συμπληρωματικό κομμάτι για την άμυνα της ΑΕΚ, όμως έχει αποδειχθεί πως αποτελεί έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων», στον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα ποντάρει πολλά. Υπενθυμίζεται, ότι ο Κάλενς είναι δανεικός στην ΑΕΚ με οψιόν αγοράς από τη Χιρόνα κι εκκρεμεί η απόφαση για την ενεργοποίηση της οψιόν.

Οπως όλα δείχνουν ο Περουβιανός δεν αποκλείεται να παραμείνει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ, μιας και η εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα είναι θετική.

⚽ Η ΑΕΚ που εξαργυρώνει τη «συνέχεια» και ο Παναθηναϊκός που «έπαιξε» τη χρονιά σε μία ζαριά