Καμερούν - Βραζιλία: Με τα «δεύτερα» θα παραταχθεί η «σελεσάο»
i

Βραζιλία/©Intime

Καμερούν - Βραζιλία: Με τα «δεύτερα» θα παραταχθεί η «σελεσάο»

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:46 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Τα «αδάμαστα λιοντάρια» από την Αφρική θέλουν μόνο τη νίκη.

Το Καμερούν έχασε από την Ελβετία (1-0) αλλά παρέμεινε «ζωντανό» μετά την ισοπαλία με τη Σερβία (3-3). Χρειάζεται νίκη απόψε για να προκριθεί. Επιπλέον να μην τα καταφέρει η Ελβετία στο παιχνίδι με τη Σερβία. 

Μία ώρα πριν από τον αγώνα με τη Σερβία ο Ονανά έμεινε εκτός αποστολής καθώς ήρθε σε αντιπαράθεση με τον προπονητή Σονγκ. Αποχώρησε άμεσα και δήλωσε από το αεροδρόμιο: «Είμαι καλά, ο αποκλεισμός μου σωστός ή όχι δεν έχει σημασία πλέον. Αυτό που μετράει είναι να νικάει το Καμερούν. Τους εύχομαι την καλύτερη τύχη». Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Σόνγκ. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-4-2): Επασί – Φάι, Ενκουλού, Καστελέτο, Τολό – Χονγκλά, Ανγκισά, Γκουέ, Εκαμπί – Αμπουμπακάρ, Τσούπο Μότινγκ. 

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ντάνι Άλβες

Η Βραζιλία νίκησε με σκορ 2-0 την Σερβία και πιο δύσκολα (1-0), χωρίς να διαθέτει τον Νεϊμάρ, την Ελβετία. Η «σελεσάο» ασχολείται περισσότερο με το ιατρικό δελτίο και τον επόμενο αντίπαλο παρά με το αποψινό παιχνίδι. Ο 39χρονος Ντάνι Άλβες θα είναι ο αρχηγός της και θα γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας που θα αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Μετά τους Ντανίλο, Νεϊμάρ, τραυματίστηκε και ο Άλεξ Σάντρο. Γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβουν το παιχνίδι στους «16». 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Έντερσον – Ντάνιελ Άλβες, Έντερ Μιλιτάο, Μπρέμερ, Άλεξ Τέγιες – Φαμπίνιο, Φρεντ (Μπρούνο Γκιμαράρες) – Άντονι, Ροντρίγκο, Μαρτινέλι – Γκάμπριελ Ζέσους (Πέντρο). 

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Ισμαέλ Ελφάθ (ΗΠΑ). Θα αρχίσει στις 21:00 στο Lusail Iconic Stadium (80.000).