Η υπέρβαση, το «αστέρι» Ζαϊνουντίνοφ και η «δίψα» για να γράψει ιστορία: Αυτό είναι το Καζακστάν που θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας

Καζακστάν

i

© PrtScr

Η υπέρβαση, το «αστέρι» Ζαϊνουντίνοφ και η «δίψα» για να γράψει ιστορία: Αυτό είναι το Καζακστάν που θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:39 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 21.11.2023

Η υπέρβαση στο Nations League, ο πρώτος σκόρερ και η πορεία στην προκριματική φάση του Euro 2024. Το Sportal σας παρουσιάζει το προφίλ του Καζακστάν που θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η Ελλάδα, όπως αναμενόταν, θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Euro 2024 της Γερμανίας τον ερχόμενο Μάρτιο στα playoffs του Nations League. Αυτό που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστό, ήταν το εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει αρχικά το σύνολο του Πογέτ ώστε να περάσει στον τελικό του θεσμού, όπου ο νικητής θα πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Euro.

Η νίκη της Σλοβενίας επί του Καζακστάν στον 8ο όμιλο (2-1) με το γκολ του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο 86’, έστειλε οριστικά τους Σλοβένους στα τελικά του Euro 2024 και τους Καζάκους στην... Opap Arena.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα υποδεχτεί το Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Μαρτίου 2024 κι εφόσον προκριθεί, θα παίξει στον τελικό των play off στις 26 Μαρτίου με τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ Γεωργίας και Λουξεμβούργου, με έπαθλο μία θέση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αυτό είναι το Καζακστάν

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Καζακστάν βρίσκεται τόσο κοντά στη διεκδίκηση ενός «χρυσού εισιτηρίου» για την τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης. Μπορεί το επίπεδο της ομάδας του Μαγκόμεντ Αντίεφ να είναι χαμηλότερο από αυτό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ωστόσο οι Καζάκοι θα διεκδικήσουν αποφασισμένοι μέχρι το τέλος τις πιθανότητές τους για πρόκριση.

Στον 8ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024, ο επερχόμενος αντίπαλος της Εθνικής τερμάτισε στην τρίτη θέση, με απολογισμό έξι νίκες, τέσσερις ήττες κι έχοντας 16-12 ενεργητικό σε γκολ.

Αυτός που έκανε τη διαφορά για το Καζακστάν στην προκριματική φάση ήταν το «αστέρι» της ομάδας, ο Ζαϊνουντίνοφ, ο οποίος με τέσσερα γκολ άφησε πίσω του στη λίστα των σκόρερ τον Αμπάτ Αϊμπέτοφ που βρήκε δίχτυα τρεις φορές.

Τα αποτελέσματα του Καζακστάν στον 8ο Όμιλο των προκριματικών του Euro:

Καζακστάν – Σλοβενία 1-2

Καζακστάν – Δανία 3-2

Σαν Μαρίνο – Καζακστάν 0-3

Βόρεια Ιρλανδία – Καζακστάν 0-1

Καζακστάν – Φινλανδία 0-1

Καζακστάν – Βόρεια Ιρλανδία 1-0

Δανία – Καζακστάν 3-1

Φινλανδία – Καζακστάν 1-2

Καζακστάν – Σαν Μαρίνο 3-1

Σλοβενία – Καζακστάν 2-1

Η πορεία στο τελευταίο Nations League

Το Καζακστάν θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας κι αυτό οφείλεται στην υπέρβαση που έγινε στην τελευταία έκδοση του Nations League. Σε όμιλο με Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία και Λευκορωσία, το Καζακστάν τερμάτισε στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς (τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα) αφήνοντας τους Αζέρους στους 10 πόντους και στη δεύτερη θέση.

Καζακστάν – Αζερμπαϊτζάν 2-0

Σλοβακία – Καζακστάν 0-1

Λευκορωσία – Καζακστάν 1-1

Καζακστάν – Σλοβακία 2-1

Καζακστάν – Λευκορωσία 2-1

Αζερμπαϊτζάν – Καζακστάν 3-0

Το στυλ του Μαγκόμεντ Αντίεφ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Καζακστάν, Μαγκόμεντ Αντίεφ, χρησιμοποιεί τόσο το σύστημα 5-4-1, όσο και το 3-5-2. Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας βασίζεται στους Ζαϊνουντίνοφ και Μπαϊσεμπέκοφ, οι οποίοι είναι... ικανοί για όλα, ενώ και ο αρχηγός Ασκάτ Ταγκιμπέργκεν αποτελεί μία πολύ σημαντική μονάδα για τον αντίπαλο της «γαλανόλευκης».

Τέλος, στις αναμετρήσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Καζακστάν, η Εθνική μας έχει το πάνω χέρι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοντραρίστηκε με τους Καζάκους στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και πέτυχε δυο νίκες, ενώ σε φιλικό ματς το 2006 ακολούθησε μια ακόμη νίκη με 2-0.