Η τελευταία ευκαιρία για τον Κέιν να σπάσει την «κατάρα» (vids)

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Joern Pollex/Getty Images/Ideal Images

Η τελευταία ευκαιρία για τον Κέιν να σπάσει την «κατάρα» (vids)

Κώστας Τόπας 15:13 - 06.03.2024

Μετά από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Γερμανίας και πολύ μακριά από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν στην Bundesliga, το Champions League είναι η μόνη ελπίδα του Χάρι Κέιν για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Χάρι Κέιν είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League και «βασιλιάς» της Τότεναμ με 213 γκολ. Επιπλέον, είναι και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Αγγλίας με 62 γκολ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο. Ούτε σε επίπεδο συλλόγου ούτε με εθνική ομάδα. Και στην Μπάγερν Μονάχου, η... κατάρα μπορεί να συνεχιστεί.

Όταν ο 30χρονος Άγγλος διεθνής φορ προσγειώθηκε στο Μόναχο, πολλοί αστειεύτηκαν για την περιβόητη κατάρα του που τον θέλει χωρίς τίτλο, παρά τα σπουδαία επιτεύγματα του στο χορτάρι. Πολλές φορές έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να γευτεί οριστικά τη δόξα. Η άφιξή του στη μεγάλη κυριαρχία της Μπάγερν, ήταν πολύ ευνοϊκή για να τερματιστεί αυτό το αρνητικό σερί, αλλά τα πράγματα στη ζωή δεν εξελίσσονται πάντα όπως τα περιμένει κανείς. Και στην προκειμένη περίπτωση, η Μπάγερν Μονάχου είναι καθ' οδόν για να σπάσει το σερί των 11 χρόνων κυριαρχίας που είχε στη Bundesliga.

Με την ισοπαλία κόντρα στη Φράιμπουργκ (2-2) η ομάδα με επικεφαλής τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στο τέλος της σεζόν, έριξε σχεδόν οριστικά λευκή πετσέτα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δέκα βαθμούς πίσω από την Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία παραμένει αήττητη, και με 30 βαθμούς για να παίξει, φαίνεται δύσκολο να σπάσει επιτέλους τη μακρόχρονη ηγεμονία της στη Γερμανία (δεν έχει χάσει Bundesliga από την περίοδο 2011/12.

Οι Βαυαροί είχαν ήδη αποχαιρετήσει το Κύπελλο τον περασμένο Νοέμβριο, για την ακρίβεια. Ο αποκλεισμός κόντρα στη Σααρμπρύκεν της Γ' Κατηγορίας (2-1) δημιούργησε περίπλοκη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ο Τόμας Μίλερ, ένας από τους κορυφαίους της ομάδας τα τελευταία χρόνια, δεν δίστασε να επισημάνει κάποιους συμπαίκτες του για τη στάση που έδειξαν μετά το παιχνίδι. Άλλος ένας τίτλος που ξέφυγε από τον Χάρι Κέιν.

Πλέον, για τους Βαυαρούς απομένει μόνο το Champions League, εκεί όπου προκρίθηκαν στα προημιτελικά αφού απέκλεισαν τη Λάτσιο του Μαουρίτσιο Σάρι. Στη ρεβάνς ο Χάρι Κέιν με δύο γκολ έδειξε την επιθυμία και την «δίψα» που έχει να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του και πόσω μάλλον αυτό με τα μεγάλα «αυτιά».

Ωστόσο, εάν η Μπάγερν παραμείνει χωρίς τίτλος μετά από έντεκα χρόνια στα οποία πάντα κέρδιζε τουλάχιστον έναν τίτλο, αυτό δεν θα οφείλεται στην απόδοση του πρώην παίκτη της Τότεναμ. Ο Χάρι Κέιν έχει 33 γκολ και οκτώ ασίστ σε 33 αγώνες. Τι θα φταίει περισσότερο; Η κακή τύχη που συνοδεύει τον Κέιν; Ή η πορεία της Μπάγερν Μονάχου υπό την καθοδήγηση του Τόμας Τούχελ;