Ο Γιλντίζ, ο «θησαυρός» της Γιουβέντους που εμπνέεται από τον Ντελ Πιέρο (vids)

Κενάν Γιλντίζ

i

©Photo by Serkan Hacioglu/ dia images via Getty Images/Ideal Images

Ο Γιλντίζ, ο «θησαυρός» της Γιουβέντους που εμπνέεται από τον Ντελ Πιέρο (vids)

Κώστας Τόπας 11:39 - 07.01.2024

Ο 18χρονος Τούρκος, Κέναν Γιλντίζ, μαζί με τον Άρντα Γκιουλέρ είναι οι δύο μεγάλες αποκαλύψεις του τουρκικού ποδοσφαίρου. Ο πρώτος μάλιστα ξεχωρίζει ήδη στη Serie A φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους κι έχοντας ως είδωλο τον Αλεσάντερ Ντελ Πιέρο

Στη Γιουβέντους είναι τυχεροί. Έχουν ένα στολίδι στο «σπίτι» τους που έχει το ταλέντο να είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής την επόμενη δεκαετία. Στην Τουρκία τρίβουν επίσης τα χέρια τους αφού ο Κέναν Γιλντίζ και ο Άρντα Γκιουλέρ, αμφότεροι 18 ετών, ονειρεύονται να κάνουν κάτι σημαντικό στο μέλλον, ειδικά από τη στιγμή που θα βρίσκονται με την εθνική τους ομάδα στο Euro 2024.

Η Μπάγερν άφησε μέσα από τα χέρια της τον «Τούρκο Μέσι»

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το καλοκαίρι του 2022, όταν έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου ως ελεύθερος, ο Κενάν Γιλντίζ, ο φάνηκε σαν μια μελλοντική προοπτική για την Μπαρτσελόνα. Τελικά, η υπογραφή του δεν υλοποιήθηκε και κατέληξε να υπογράψει στη Γιουβέντους, ομάδα με την οποία αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

Πρώτο αστέρι στην Γιουβέντους

Ο Αλέγκρι έχει ήδη δείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν κοιτάζει την ταυτότητα των παικτών, αλλά μάλλον προσέχει την απόδοσή τους. Για το λόγο αυτό, κόντρα στη Ρόμα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδωσε φανέλα βασικού στον 18χρονο επιθετικό, αφήνοντας παίκτες σαν τον Κιέζα στον πάγκο. Και κάθε φορά που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, ο Κενάν Γιλντίζ, δείχνει σημάδια ότι είναι ένα ταλέντο γενιάς. 

Παρά το ύψος του στα 1,85 μέτρα, έχει την ευχέρεια να τα βάζει με αντίπαλους αμυντικούς χάρη στην καθαρή δεξιοτεχνία του, κάτι που του έχει ήδη επιτρέψει να πετύχει δύο υπέροχα γκολ με την πρώτη ομάδα. 

Η χρηματιστηριακή του αξία είναι ήδη 10 εκατομμύρια ευρώ και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027. Η Γιουβέντους θέλει να του δώσει νέο συμβόλαιο ώστε να γίνει ο επόμενος ηγέτης της. Η ελπίδα είναι ότι μια μέρα μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του ινδάλματός του, του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Μέχρι στιγμής έχει ήδη καταφέρει να πετύχει ένα γκολ στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στη Serie A, να κάνει το ίδιο στο Coppa Italia και να πανηγυρίσει γκολ όπως αυτός.

«Ο πανηγυρισμός μου μου είναι εμπνευσμένος από τον Ντελ Πιέρο. Γι' αυτό αποφάσισα να βγάλω τη γλώσσα μου έξω Ήταν ένας θρύλος αυτού του συλλόγου και του ποδοσφαίρου». Στον Κενάν Γιλντίζ παραδόθηκε και ο Ιταλός, διασφαλίζοντας ότι «έχει τα πάντα για να τα καταφέρει». Και είναι αλήθεια, έχει σωματική διάπλαση, δύναμη, τάξη, ορισμό και επιθυμία να κατακτήσει τον κόσμο.